Hrvatska tvrtka počinje kažnjavati radnike ako završe u samoizolaciji, skidat će im 10 posto s plaće

Hrvatska tvrtka počinje kažnjavati radnike ako završe u samoizolaciji, skidat će im 10 posto s plaće

Đuro Horvat, direktor Tehnixa u Međimurju, poslao je dopis svojim radnicima

Tvrtka Tehnix iz Donjeg Kraljevca u Međimurju danas je obavijestila svoje radnike o dodatnim mjerama koje će provoditi zbog epidemije koronavirusa. U dopisu upućenom radnicima stoji sljedeće. Javlja varaždinski.hr

– Poštovani djelatnici! S obzirom da je svaki dan situacija s Covid-19 sve gora, obavještavam vas da će kompanija Tehnix uvesti vlastite kapacitete za boravak u samoizolaciji, tako da će svi koji se svojom nepažnjom dovedu u takvo stanje biti izolirani u hotelu Kralj. Osoba koja će biti u samoizolaciji bit će destimulirana u iznosu od 10 posto na plaću. Moramo biti svjesni da svojim ponašanjem van firme ne ugrožavate samo sebe i svoje ukućane, već i radne kolege te se time dovodi u opasnost stabilnost kompanije Tehnix i zadržavanje radnih mjesta. Vaš direktor: Đuro Horvat – stoji u dopisu. 

– Zdravlje nikad nije imalo veću cijenu nego danas i uz sve mjere propisane od epidemiologa, za naše radnike provest ćemo i dodatne procedure kako bi ih što bolje zaštitili od bolesti. I u ovim teškim vremenima postoji veliki interes za naše proizvode, posebice za korona kabine. Uz brojne narudžbi iz cijele Hrvatske, bilježimo i veliki interes iz Švicarske, Luksemburga i drugih europskih zemalja. Zbog toga nastojimo da proces proizvodnje održimo na punom kapacitetu pri čemu je najvažnije zdravlje naših zaposlenika – rekao je Horvat.

Kao što se vidi iz dopisa, Tehnix je uveo i jednu novinu.

– Na katu našeg hotela Kralj u Donjem Kraljevcu osigurali smo smještajne kapacitete za naše djelatnike kojima je određena samoizolacija. U tom prostoru osigurana im je i prehrana kao i telefonski kontakt s obiteljima s kojima mogu komunicirati i na druge načine, koje dozvole epidemiolozi. Na taj način i njih i njihove obitelji, kao i radne kolege, želimo zaštititi od razvijanja simptoma i širenja bolesti, ako u pojedinom slučaju do nje i dođe, opisuje Horvat novu proceduru koja će se početi primjenjivati od sutra, 28. listopada – kazao je. 

Direktora Tehnixa pitali su i što znači navod o destimulaciji u iznosu od 10 posto na plaću.

– Smatram da u ovo vrijeme svi moramo biti naročito odgovorni prema sebi, svojim obiteljima, ali i kolegama na poslu. Moramo voditi računa da i nakon radnog vremena u najvećoj mogućoj mjeri smanjimo druženja ili odlazak na mjesta gdje bismo se mogli zaraziti. Ponašanjem suprotno od toga i sebi i tvrtki stvaramo dodatne probleme i troškove te je naša namjera stimulirati odgovorno ponašanje – rekao je Horvat.

Kratko je komentirao i mjere kojima Vlada pomaže gospodarstvu.

– Smatram da su dobre, ali mislim da ne bi smjele vrijediti na duži rok, jer bi to za gospodarstvo bilo demotivirajuće. Posao je Vlade da tvrtkama i našim zaposlenicima osigura takve uvjete u kojima ćemo normalno raditi i stvarati te na taj način omogućiti normalnu isplatu plaća, redovno pokrivanje troškova poslovanja i ispunjavanje obveza prema državi – zaključio je za kraj Đuro Horvat. Javlja varaždinski.hr