Inspekcija i dalje češlja KB Dubravu: “Pitanje je koliko će dugo bolnica moći primati pacijente s obzirom na intenzitet kojim dolaze”

Inspekcija i dalje češlja KB Dubravu: “Pitanje je koliko će dugo bolnica moći primati pacijente s obzirom na intenzitet kojim dolaze”

Ministar je najavio i kako se planira da KB Dubrava, u slučaju potrebe, u sljedećim danima postane isključivo bolnica za oboljele od koronavirusa. Liječnicima koji tamo rade – danas je počela dolaziti ispomoć iz drugih bolnica.

“Tako je danas u Dubravu upućeno 10 respiratora i 5 intenzivista. Bit će isto tako i idućih dana, odnosno svim ustanovama, ne samo Dubravi nego i KBC-u Osijek, Rijeka, Split, stojimo na raspolaganju u okviru mogućeg radi prilagođavanja kako kadrovskog pitanja tako i materijalnog pitanja, dakle respiratora, lijekova i svega ostalog”, rekao je Vili Beroš danas poslijepodne

Reporter Nove TV Domagoj Mikić izvijestio je kako je inspekcija još u bolnici. 

“Cijeli dan danas je ovdje i zdravstvena inspekcija koju je još jučer poslao ministar Beroš. Češljaju se svi dokumenti. U fokusu će dakako biti stvari koje su navedene u anonimnom pismu koje je izašlo u javnost u kojem stoji kako uvjeti u respiratornom centru nisu na nivou.

Spominjalo se kako nema dovoljno hrane ni lijekova za sve pacijente, kao ni ostalih stvari za obavljanje osobne higijene. 

Dosta je dramatično ovdje u KB Dubrava. Hitne se kao na traci izmijenjuju. Još jučer nam je potvrđeno da su kapaciteti intenzivnog COVID odjela popunjeni do posljednjeg mjesta.

Ništa bolja situacija nije ni respiratornom centru. Dosta je prometno, pet do 10 pacijenata se primi gotovo svakog sata ovdje u bolnicu Dubrava. Bit će pitanje što će na odluku ministra Beroša reći djelatnici KB Dubrava jer je sve izglednije da će kompletna bolnica biti zatvorena i postati jedan veliki COVID odjel. No pravo je pitanje koliko će dugo moći i Dubrava primati pacijente s obzirom na intenzitet kojim oni dolaze”, zaključio je Mikić. Donosi Dnevnik.hr