Ispravak informacije: Objavljujemo demanti teksta “Evo tko je sve bio u klubu uhićenog šefa Janafa kad je poduzetnik donio milijune”

Ispravak informacije: Objavljujemo demanti teksta “Evo tko je sve bio u klubu uhićenog šefa Janafa kad je poduzetnik donio milijune”

Nakon što smo prenijeli informaciju sa portala 24 sata pod naslovom “Evo tko je sve bio u klubu uhićenog šefa Janafa kad je poduzetnik donio milijune”, u našu redakciju stigao je zahtjev odvjetnika Brune Milinkovića spomenutog Zorana Breščakovića iz Velike Gorice za ispravak informacije kojeg prenosimo u cijelosti;

” Nije točno da bi se Zoran Breščaković iz Velike Gorice bio jedan od Kovačevićevih gostiju 11.studenoga. 2019.godine. Odnosno,nije točno da bi Zoran Brečaković s prebivalištem u Velikoj Gorici bio jedan od gostiju u Kovačevićevom klubu 11.studenoga 2019. godine. Zoran Breščaković iz Velike Gorice nikada nije bio u zgradi Kluba Dragana Kovačevića te nema nikakvih neposrednih ili posrednih saznanja o aferi “Janaf” mimo onih činjenica o kojima izvještavaju mediji . Zoran Breščaković iz Velike Gorice nikada nije bio kontaktiran od strane redarstvenih vlasti vezano za posjet Kovačevićevom klubu niti je od njega traženo da iznese da iznese iskaz u svojstvu svjedoka ili osumnjičenika”

U svom zahtjevu odvjetnik Milinković navodi slijedeće;

U sklopu afere “Janaf” trenutno se nalazi pod istragom gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić radi čega se upravo moju stranku s prebivalištem u Velikoj Gorici pogrešno doveli u vezi s identitetom osobe koja je prema objavama Vaše publikacije 11.studenoga 2019. godine bila u Kovačevićevom klubu.

Na ovaj način za moju stranku nastala šteta u vidu javnog sramoćenjajer su se istoj javili brojni poznanici koji su uvjereni da se u predmetnom članku radi upravo o mojoj stranci. Osim toga,stranci su potencijalni poslovni partneri otkazali unaprijed dogovorenu poslovnu suradnju nakon objave u medija o sudjelovanju u aferi “Janaf” zbog čega je otkazano ili barem odgođeno planirano osnivanje trgovačkog društva kojem bi osnivač bila moja stranka pa je time mojoj stranci prouzročena šteta u vidu izmakle dobiti.

Vaš članak ne sadrži nikakve dodatne podatke(fotografija,godište,prebivalište…) prema kojima bi bilo moguće razaznati kako “Zoran Breščaković” nije upravo moja stranka pa je samim time doista životno i logično da treće osobe tu osobu poistovjete s mojom strankom.

Dakle,kako predmetni članak sadrži nejasne, a potencijalno i netočne informacije i klevetničke navode, posljednično je i objavljivanjem takvog članka postupljeno pravilima novinarske struke na štetu ugleda moje stranke. S toga ovim putem molim da objavite ispravak/dopunu netočne informacije u cijelosti propisan člankom 41. Zakona o medijima”

Odvjetnik Bruno Milinković