Medicinska sestra iz Dubrave: ‘Iscrpili smo sve svoje snage, ali dalje ovako više nećemo moći’

Medicinska sestra iz Dubrave: ‘Iscrpili smo sve svoje snage, ali dalje ovako više nećemo moći’

I dok se rezultati nadzora inspekcije u KB-u Dubrava još čekaju, glavna sestra bolnice Sanja Piškor rekla je kako je u fokusu inspektora bilo anonimno pismo liječnice o katastrofalnim uvjetima za pacijente.

Na pitanje je li točno da nema hrane ni lijekova, kaže da, dok traje inspekcija Ministarstva zdravstva, “nije u redu da se daju bilo kakve informacije o tome”.

– Mislim da će Ministarstvo samo donijeti odluku je li bilo nekih propusta. A što se tiče toga ima li hrane i lijekova: ima hrane, ima lijekova – rekla je glavna sestra za Dnevnik Nove TV, prenosi N1

Na pitanje je li zdravstveni sustav u KB-u Dubrava pred krahom, odgovara da je to dosta teško pitanje.

– Pred krahom nije. Zahvaljujući, vjerujem, entuzijazmu i borbi svih djelatnika. Jer nije bilo jednostavno transformirati jednu bolnicu u bolnicu za COVID. Ali ja želim naglasiti, ono što se možda rijetko kad čuje u javnosti, da mi već dugo, neka dva, tri mjeseca, pod ovim velikim pritiskom Covid-bolesnika radimo i u svojoj osnovnoj profesiji. Mi imamo i druge bolesnike – kazala je.

Ne možemo još dugo ovo izdržati, zato smo i molili pomoć, tvrdi Piškor. 

Koliko dugo mogu izdržati takav pritisak?

– Pa ne još dugo. Zato smo i molili pomoć. Imamo najavu da će nam sutra doći nešto medicinskih sestara jer zaista smo u tom dijelu došli do kraja, iscrpili smo sve svoje snage. Ono što je stavljeno pred nas, svi zadaci su odrađeni. Dali smo, posebno medicinske sestre, sve od sebe, ali dalje same nećemo moći – upozorila je Piškor.

Hitna pomoć je već danas odvozila pacijente. Znači li to da je bolnica već danas krenula u čišćenje, oslobađanje kreveta?

– To je samo oslobađanje postelja. Vi ste vjerojatno vidjeli sanitete. Mi cijeli dan primamo i otpuštamo bolesnike. Oni koji se vraćaju svojim kućama, hvala Bogu, nakon liječenja, ponekad moraju ići sanitetom pa je problem zbog toga malo veći. Ali nigdje još nismo počeli seliti bolesnike iz glavnog objekta – odgovara. Kaže da će čekati odluku Ministarstva zdravstva. Ako to bude već sutra, oni su spremni.

Ne zna je li izgledno da to bude već sutra, rekla je da to ovisi i o priljevu bolesnika tijekom noći.

– Na dnevnoj bazi imamo 25, 28, nekad i 38, jedan dan i 45 prijema, što je ogroman broj – rekla je.

Na pitanje je li intenzivni Covid-odjel i dalje popunjen, odgovara: “Mi pripremamo, za slučaj potrebe, nove krevete i novi odjel koji ćemo otvoriti ako bude potrebe i sigurno će bolesnici biti zbrinuti.” Prenose 24sata