Selo kraj Požege zavijeno u crno zbog smrti Danijele, otkrivamo nove detalje tragedije

Selo kraj Požege zavijeno u crno zbog smrti Danijele, otkrivamo nove detalje tragedije

Hitac ispaljen iz poluautomatske puške usmrtio je Danijelu B. (48) u predio prsa. Priveden je njezin suprug Marijan B. (58)

Velika obiteljska tragedija pogodila je maleno mjesto Ruševo u općini Čaglin, gdje je u srijedu ujutro, oko 8 sati, u svome domu ubijena Danijela B. (48), za čiju je smrt osumnjičen njezin suprug Marijan B. (58). Javlja Jutarnji list

– Ženska osoba u dobi od 48 godina na mjestu je preminula nakon što je u nju ispaljen hitac iz poluautomatske puške, koji ju je pogodio u predio prsa. Zbog sumnje da je počinio ovo ubojstvo priveden je 58-godišnji muškarac nad kojim će se obaviti kriminalističko istraživanje i saslušanje u Županijskom državnom odvjetništvu – izvijestio je Franjo Kopunić, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Slavonskom Brodu, koji je obavio očevid u obiteljskoj kući u kojoj se dogodila ova velika tragedija i koji je naložio da se nad tijelom ubijene žene obavi obdukcija, što će biti učinjeno u KBC-u Osijek.

O detaljima i konkretnim uzrocima ove tragedije znat će se više nakon što se obavi kriminalističko istraživanje i saslušanje osumnjičenog Marijana B., koji se sa svojom suprugom u Ruševo doselio prije 20-ak godina iz Ogulina, odakle je on porijeklom, dok je ona s područja Zagreba.

U malom slavonskom selu smještenom između obronaka Krndije i Dilj gore kupili su kuću, a tu su im se rodile i kćeri od kojih je starija, kako su nam rekli susjedi, nedavno napunila 18 godina te pohađa srednju školu u Slavonskom Brodu, a mlađa je učenica Osnovne škole Stjepana Radića u Čaglinu, područne škole Ruševo. Prema našim informacijama, brigu o njima privremeno je preuzeo Centar za socijalnu skrb.

– Ne znam što se točno dogodilo, ali to je za sve nas u selu veliki šok jer se ovdje svi međusobno poznajemo. Iskreno, nisam ni čula nikakav pucanj, nego sam kasnije vidjela da je došla policija, da su ogradili dvorište, a onda se pronio glas da se dogodila tragedija u kojoj je Danijela preminula – kazala nam je jedna susjeda, koja ističe da su Danijela i Marijan sa svima bili u dobrim odnosima.

– Bili su jako dobri prema meni, ali i prema drugim susjedima. Nisu bili u zavadi ni s kim, a nisam primijetila ili čula ni da je među njima bilo nekih problema, niti se netko od njih žalio da nešto nije u redu. Znam da je on u vojnoj mirovini, a ona je dosta radila u sezoni poljoprivrednih poslova. Ma, baš mi je teško o tome pričati jer još uvijek ne mogu vjerovati da je više nema. Bila je divna osoba – rekla je susjeda ove obitelji.

Marijan B. je, prema našim informacijama, bio pripadnik Tigrova i u Domovinskom ratu je zaslužio vojnu mirovinu, a poznanici prilika u njegovoj obitelji kazali su nam i da je bolovao od PTSP-a. Prema nekim informacijama, tragediji je navodno prethodila namjera Marijana B. da izvrši samoubojstvo, u čemu ga je supruga pokušavala spriječiti, a onda je u naguravanju došlo do opaljenja iz puške koja je na mjestu usmrtila nesretnu ženu. No, istraga će pokazati je li to bilo tako ili je uzrok ove tragedije nešto drugo.