SDP nije odustao od rođendanskog tuluma, stiže i Milanović, evo kako će to sve izgledati…

SDP nije odustao od rođendanskog tuluma, stiže i Milanović, evo kako će to sve izgledati…

Trideseti rođendan SDP će proslaviti u ponedjeljak, 2. studenoga, u središnjici stranke na Iblerovu trgu. U duhu vremena, SDP-ov “korona-party” trajat će samo pola sata, a zbog poštivanja epidemioloških mjera, kažu, na proslavu je pozvano samo 30 ljudi.

“Uz aktualno Predsjedništvo SDP-a, pozvani su prethodni šefovi Zoran Milanović i Davor Bernardić, te bivši istaknuti dužnosnici poput Željke Antunović, Gordane Sobol, Vojka Obersnela, Zlatka Komadine… A doći će i Dijana Pleština (udovica pokojnog Ivice Račana, prvog predsjednika SDP-a, op. a.). Sve skupa bit će nas trideset. Više ne može zbog mjera”, kaže Karolina Leaković, jedna od zaduženih za pripremu proslave.

Predsjednik Republike Zoran Milanović, kako zasad stvari stoje, ne planira održati govor donedavnim kolegicama i kolegama, a u planu nije ni Bernardićevo obraćanje.

“Uz predsjednika stranke Peđu Grbina u planu je, barem zasad, obraćanje Gordane Sobol i Željke Antunović. Sobol je bila članica prvog Predsjedništva stranke 1990., a Antunović je 1994. pristupila SDP-u skupa s Antunom Vujićem kada se Socijaldemokratska stranka Hrvatske udružila sa SDP-om. Predviđeno je da sve završimo unutar pola sata”, kaže Leaković.

A hoće li biti hrane, hoće li se nazdraviti pjenušcem?

“Ne znamo za piće, ali hrana se zbog epidemioloških mjera sigurno neće služiti”, kažu u SDP-u. Okupljanje su, dodaju, prijavili Stožeru.

– Prije par dana prijavili smo okupljanje. Ravnateljstvo Civilne zaštite nam je odgovorilo pozitivno, rekli su nam samo da pratimo daljnji razvoj situacije i da poštujemo postojeće mjere – kažu.

A zašto SDP 30. rođendan slavi dan ranije (prva konvencija SDP-a, tada Stranke demokratskih promjena, održana je 3. studenog 1990.), objasnio je šef stranke.

– Godišnjicu smo prebacili za ponedjeljak zato što je u utorak u Saboru aktualno prijepodne – kaže predsjednik Grbin, piše Jutarnji.