Jandroković: Predsjednik je odabrao svoj stil koji je ponekad pun teških riječi…

Jandroković: Predsjednik je odabrao svoj stil koji je ponekad pun teških riječi…

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković s izaslanstvom Sabora položio je vijence u prigodi blagdana Svih svetih na Gradskom groblju Mirogoj. Zahvalio se braniteljima na žrtvi koju su podnijeli, kao i prvom predsjedniku Franji Tuđmanu. Javlja N1

Dodao je da živimo u vremenu punom izazova te da svi trebamo biti odgovorni.

“Treba izdržati i vjerujem da će biti dobro.”

Osvrnuo se i na verbalni sukob između predsjednika Vlade AndrejaPlenkovića i predsjednika Republike ZoranaMilanovića.

“Nema nikakvog prepucavanja, nadam se da ide to ka smirenju. Već nekoliko dana nema nikakvih odgovora od strane Vlade, predsjednik Republike pokušava ući u polemike, ali on je odabrao svoj stil, ima svoj put, on je po meni nekad pun preteških riječi i u meni neće imati partnera za tu vrstu partnera.”

Kazao je da nije namjerno izbjegnuto zajedničko polaganje vijenca s Milanovićem te da je plan Vlade bio posjetiti groblje u subotu.

“Više sam to doživio kao obraćanje, nego poziv.”

“Vodili smo računa o tome da nas je manje, da nemamo većih okupljanja. Mislim da je primjereno vremenu i godini u kojoj se nalazimo, bit će prilike iduće godine”, kazao je Jandroković.

Još jednom je istaknuo kako neće sudjelovati ni u kakvim polemikama s predsjednikom Milanovićem.

“On može činiti što god hoće, govoriti što hoće, u meni partnera za to neće imati. Prioriteti su nam da osiguramo zdravlje i živote građanima, da brinemo o njihovim plaćama, radnim mjestima i sasvim sigurno se neću uvlačiti u polemike koje nisu bitne i krucijalne za naše ljude.”

Predsjednik Sabora komentirao je i rad Vlade u proteklih sto dana.

“Iznimno je turbulentno ovih 100 dana. Dobro je da je Vlada vrlo brzo formirana, donesen je i zakon o gradu Zagrebu, što nam je bilo prioritet. Pokazalo se da je bilo ispravno ići na izbore u srpnju kada je epidemiološka situacija bila najbolja. Da smo čekali do jeseni, pitanje je bi li uopće mogli održati i onda bi ušli u ustavnu krizu. Vlada se suočila i s brojnim socio-ekonomski izazovima, dogodilo se dosta toga, ali mislim da Hrvatska dosta dobro kroz to brodi.”

Osvrnuo se na rad Hrvatskog sabora vrijeme koronavirusa.

“Bez obzira na sve izazove, Sabor je prošao kroz to razdoblje do sada tako da je ispunjavao temeljnu funkciju, a uvjeren sam da će to biti i dalje. Moramo se samo paziti i biti odgovorni, ne samo mi u Saboru, nego i građani”, zaključio je.