Ponovo se oglasio MORH: Ured predsjednika RH manipulira javnošću s internom radnom verzijom programa…

Ponovo se oglasio MORH: Ured predsjednika RH manipulira javnošću s internom radnom verzijom programa…

Ured predsjednika RH manipulira javnošću s internom radnom verzijom programa, koji nije usuglašen niti služben

Slijedom priopćenja Ureda predsjednika Republike Hrvatske, napominjemo kako se u zapovijedi Načelnika Glavnog stožera OS RH od 28. listopada 2020. navodi datum i vrijeme polaganja vijenaca Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske temeljem prijedloga programa koji nije bio službeni niti potvrđeni program obilježavanja blagdana Svih svetih, niti usuglašen u suradnji s protokolima Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske.

Radi se tek o internoj radnoj verziji, u slučaju da bude potrebno, što nije osnova načelniku Glavnog stožera OS RH za pisanje zapovijedi.

Zadaća Samostalnog odjela za protokol Ministarstva obrane vezano za Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske odnosi se samo na dio koji se odnosi na organizaciju počasnih vodova, nosača vijenaca i svirača mirozova, a ne na određivanje datuma i satnice polaganja vijenaca i paljenja svijeća.

Slijedom navedenog, proizlazi da se Uredu predsjednika RH proslijeđuju dokumenti koji nisu usuglašeni niti su službeni, a potom ih Ured predsjednika RH neovlašteno objavljuje i manipulira javnost.

Zlonamjerne teze o “izlaganju ministra” su besmislene i očito su još jedan izljev frustracija. Priopćeno je večeras iz MORH-a.