Arena od sutra spremna za prve pacijente: ‘U roku od 24 sata možemo je aktivirati!’

Arena od sutra spremna za prve pacijente: ‘U roku od 24 sata možemo je aktivirati!’

‘Imat će prehranu, čišćenje… Imat će utičnice za punjače, imat će i WIFI sustav…’, kazao je voditelj liječničkog tima Arene Zagreb Davor Vagić

Zagrebačka Arena će od sutra biti spremna za prve pacijente. Znači li to da će prekosutra već stići prvi pacijenti?

“Na mjestu smo gdje će dolaziti pacijenti ako ministar i Civilni stožer odluče da se treba aktivirati. Nakon sutra, kada god nam kažu, u roku od 24 sata možemo aktivirati Arenu”, kazao je Vagić i dodao:

“Arena nije bolnica, ona je stacionar, koja će pomoći sustavu da blaži pacijenti budu ovdje. A da za teške i teže pacijente oslobodimo bolničke kapacitete”, istaknuo je.

Kazao je da će pacijente čekati medicinska skrb i da će njihove druge bolesti rješavati.

“Imat će prehranu, čišćenje, sve druge stvari. Imat će utičnice za punjače mobitela, imat će i WIFI sustav. Nije namijenjena da pacijenti sami dolaze, morat će ih netko uputiti. Ovdje neće biti ambulanta. Dolazit će u strogo kontroliranim uvjetima”, poručio je i dodao:

“Mi ovdje imamo terapiju kisikom. Za najteže pacijente nije izvorno pripremljena. Imat ćemo i salu za reanimaciju. To su samo iznimni slučajevi”, kazao je Vagić i na kraju pozvao sve one koji nisu odgovorni da je ovo zadnji trenutak da postanu odgovorni, rekao je dr. Davor Vagić za RTL