Radili tri mjeseca, dobili otpremnine od 2,2 milijuna kuna: Bivši šefovi ovršili ZG Holding…

Radili tri mjeseca, dobili otpremnine od 2,2 milijuna kuna: Bivši šefovi ovršili ZG Holding…

Dejan FičkoMarija Cvrlje i Krešimir Kvaternik, bivši šefovi Zagrebačkog holdinga, koji su u Upravi proveli tek tri mjeseca, dobit će otpremnine koje se kreću od 716.000 do 783.000 kuna bruto. Presuda je to Županijskog suda u Zagrebu nakon radnog spora koji se vodio godinama. 

Kako Jutarnji doznaje, troje nekadašnjih članova Uprave već je ovršilo Holding za dosuđene iznose s obzirom da presuda, iako je Grad namjerava osporiti na Vrhovnom sudu, ne odgađa njezino izvršenje. 

Spomenuta trojka je na funkcije imenovana u ožujku 2015. godine, nakon javnog natječaja koji je raspisala tadašnja zamjenica gradonačelnika Zagreba Sandra Švaljek, u vrijeme dok je gradonačelnik Milan Bandić bio u istražnom zatvoru. Kada je prvi čovjek hrvatske metropole izašao iz Remetinca, Upravu je smijenio iako im je u ugovorima stajala klauzula o bonusima te otpremninama u slučaju smjene prije isteka mandata. Svoj je potez tada obrazložio – uštedom. Naveo je da je manji trošak isplatiti otpremnine nego im davati plaću s bonusima.

Smijenjeni članovi uprave tada su odštete zatražili na sudu, a nakon godina suđenja Županijski sud u Zagrebu na kraju je donio presudu u kojoj se tužiteljima nalože isplata otpremnina u sveukupnom iznosu od 2,23 milijuna kuna.

Postojao je i još jedan član uprave, Denis Nikola Kulišić koji je, iako je imao ugovor s istim uvjetima kao i ostalih troje, pravomoćno izgubio spor protiv Holdinga. Upravo će njegov slučaj Grad navesti u svojoj žalbi Vrhovnom sudu kao argument za pobijanje odluke o isplati otpremnina ostalim smijenjenim šefovima.