Hrvatica u kaosu: Sjedile smo u kafiću, a napadač je krenuo u našem smjeru. Sakrile smo se…

Hrvatica u kaosu: Sjedile smo u kafiću, a napadač je krenuo u našem smjeru. Sakrile smo se…

Bezbrižna večer u kafiću Tesla na Mariahilferstraße pretvorila se u pravu dramu za jednu zagrebačku studenticu, koja je s prijateljicom bila na piću. Pobjegla je iz centra i ne misli se tako brzo vraćati

Bila je to posljednja večer prije “lockdowna” u Austriji koja se u glavnom gradu Beču pretvorila u pravi pakao. Službene informacije zasad govore o nekoliko osumnjičenika koji su po centru izvele niz oružanih napada i ubile pritom najmanje jednu osobu. Jednoga od njih ubila je policija.

Nakon pucnjave na Schwedenplatzu kaos se preselio nešto zapadnije, u jednu od najpoznatijih ulica s trgovinama i kafićima Mariahilferstraße. Naša čitateljica, 21-godišnja studentica iz Zagreba koja je htjela ostati anonimna, sjedila je s prijateljicom iz Beograda na piću. Svi barovi od utorka, podsjetimo, ne rade.

Bilo je oko 21.45, gotovo dva sata nakon prvih dojava o pucnjavi u strogom centru Beča.

– Zatekla sam se u kafiću Tesla i u tom trenutku napadači su krenuli u našem smjeru, prema Westbannhofu. Osoblje kafića s vlasnikom sklonilo nas je u stražnji dio lokala, daleko od staklenih prozora. Zaključali su vrata i ugasili svjetla – kaže nam mlada Zagrepčanka, još dolazeći k sebi od tih stravičnih trenutaka.

– Mogu ih samo pohvaliti. Nastala je panika, ali oni su dali sve od sebe kako bi nas smirili dok su pristizale vijesti kako se kreću ulicom i kako su jednog čovjeka upucali, a drugog oteli. Ni sama više ne znam što je istina, muka mi je – dodala je.

Bijeg iz opasne zone potražile su kod prijatelja.

– Pola sata kasnije izašle smo na stražnji ulaz, prijatelj nas je dočekao i otišle smo izvan grada jer nam se nije sigurno vratiti u centar, gdje inače živimo. Dok smo odlazile, puno je ljudi ostalo u tom kafiću – zaključila sugovornica. 24sata