Katarina Peović ne vjeruje SDP-u ni kad darove nosi…

Katarina Peović ne vjeruje SDP-u ni kad darove nosi…

Saborska zastupnica Katarina Peović razgovarala je s reporterom N1 Elvirom Mešanovićem o radu naših zastupnika, opozivu ministra Ćorića, ali i o stanju u zdravstvu.

Ujedinjena oporba pokrenula je opoziv ministra Ćorića. Ili možda ipak ne ujedinjena do kraja. Naime, IDS nije s ostatkom oporbe išao u opoziv. Komentirala je to Katarina Peović iz Radničke fronte u razgovoru s našim reporterom. Nju to ništa ne čudi.

“IDS i oni neki koji su podržali ovaj potez su u potpunosti na istoj liniji s HDZ-om i nekim potezima koje je povlačio ministar Ćorić”, kaže Peović.

Za nju ima i goreg od pogodovanja poduzetnicima, a to je “ugrožavanje energetske samodostatnosti zemlje. Već je 2018. omogućeno da se hrvatska nafta transportira u Mađarsku i da se pogoduje MOL-u. To će našu zemlju oštetiti.”

Problematična joj je i retorika poput one predsjednika Milanovića koji kaže da je Ćorić “mađarski potrčko”.

“Nije stvar u tome da je to mađarska korporacija, nego u tome da je to jedna korporacija i potpuno je nebitno kojega je ona nacionalnog predznaka. Ali to je korporacija koja dovodi do toga da je prije nekoliko dana 250 ljudi dobilo otkaz u Rafineriji Sisak, a prije toga 300 radnika Crosca. Mi zatvaramo naše rafinerije, pristajemo na priču da će u Rijeci profitirati rafinerija. Mi ne možemo danas saditi tikve s onima koji su jučer radili iste stvari. Moramo biti pošteni i upozoriti na to da je SDP započeo s privatizacijom INA-e. Mi smo pošteni i želimo reći da nema razlike između SDP-a i HDZ-a kada govorimo o politikama, kao i SDP-ovih satelita u koje spada i IDS”, oštra je Peović.

Dodaje i kada se radi o opozivu ministra staju na istu stranu, ali ističe i sljedeće: “Nećemo biti naivni. Ovdje nije važan folklor napetosti i konflikta između opozicije i vladajućih, nego racionalno i pošteno sagledati situaciju na kojoj je s jedne strane politika koja je na strani privatnog kapitala, a s druge društvena većina koja dobiva otkaze.

Što se tiče rada ministra Vilija Beroša, kaže sljedeće: “Što se RF-a tiče, mi od početka upozoravamo da smjena jednih lica drugima nije rješenje. Problemi u zdravstvenom sustavu puno su dublji. Koliko god možemo tražiti individualnu odgovornost u slučajevima poput bolnice Dubrava, moramo reći da je u svim bolnicama vrlo vjerojatno izuzetno teško raditi u trenutnu kada veledrogerije obustavljaju opskrbu lijekova. Mi moramo slušati naše liječnike, medicinske sestre i zdravstvene radnike”, zaključuje, piše N1.