U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 89 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 89 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 89 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina) s dijelom uključenih podataka i od prethodnog dana: grad Slavonski Brod (57), općina Sikirevci (8), grad Nova Gradiška i općina Oriovac (po 5), općine Oprisavci, Sibinj i Slavonski Šamac (po 4), općine Bukovlje, Garčin, Podcrkavlje, Rešetari i Staro Petrovo Selo (po 3), općine Donji Andrijevci i Klakar (po 2), općine Okučani, Gornji Bogićevci, Dragalić, Nova Kapela, Bebrina, Gornja Vrba i Gundinci (po 1) te 1 pozitivna osoba s prebivalištem u drugoj županiji.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 2.111, dok je broj aktivnih slučajeva 706. U zadnja 24 sata nema preminulih osoba.

Hospitalizirano je ukupno 56 osoba (3 osobe manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 42 osobe, a u novogradiškoj bolnici 14 osoba. Četiri hospitalizirane osobe su na respiratoru (1 osoba više nego prethodni dan).

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 1.744 osobe (78 osoba više nego prethodni dan).Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih, a građane da na njima ne sudjeluju. Pridržavanje svih donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana. Priopćeno je iz Stožera CZ Brodsko posavske županije

ss/dm