Detalji horora u Osijeku: Dan ranije bio je uhićen, ali ga je tužitelj pustio. Nekoliko sati poslije izbo je partnericu

Detalji horora u Osijeku: Dan ranije bio je uhićen, ali ga je tužitelj pustio. Nekoliko sati poslije izbo je partnericu

FOTO:Ilustracija/Fotografija nema veze s događajem opisanim u tekstu.

Muškarac je i ranije bio poznat po nasilničkom ponašanju, pa čak i svojevremeno osumnjičen za pokušaj ubojstva.

Prava drama, koja je za epilog imala tri teško ozlijeđene osobe od kojih su dvije i životno ugrožene, odvijala se u subotu oko 18 sati ispred popularne ‘Ljepotice’, stambene zgrade u osječkoj Trpimirovoj ulici. Piše Jutarnji list

Tamo je, naime, 46-godišnjak naoružan nožem fizički nasrnuo na ženu u dobi od 43 godine ispred ulaza 4A u kojem je ona stanovala sa svojim djetetom u dobi od 14 godina. Dijete je u trenutku napada bilo s majkom i kada je muškarac napao ženu, dijete je počelo vikati: “Upomoć! Ubit će mi mamu! Zovite policiju!” Na te je krike reagirao 50-godišnji muškarac koji je slučajno prolazio pokraj zgrade te je fizički krenuo na napadača. U toj borbi i sam je zadobio ubodnu ranu, a napadač je potom istim nožem nanio i sebi ozljede u predjelu vrata zbog čega su sve troje kolima Hitne pomoći prevezeni u KBC Osijek.

Krici djeteta

– Bio je to grozan prizor. Prvo sam čula krike djeteta koje je zapomagalo i zvalo u pomoć, pa sam jednom dečku koji je naišao rekla da odmah zove policiju, jer ja nisam uz sebe imala mobitel. No, to se sve vrlo brzo izdogađalo, a i policija je brzo došla do mjesta napada. Taj koji je napao ženu ležao je na pločniku, a ona je sjedila oslonjena na zid zgrade držeći se rukom za leđa, dok je dijete plakalo.

Ozlijeđen je bio i drugi čovjek, koji je, kako sam poslije čula, priskočio nesretnoj ženi u pomoć. Na pločniku sam vidjela i plastičnu kutiju za noževe u kojoj je bio još jedan manji nož, pa pretpostavljam da je napadač neposredno prije možda i kupio nove noževe – kazala nam je jedna gospođa koja se našla u neposrednoj blizini mjesta napada u vrijeme kada se on dogodio.

Napadač je, inače, na ženu nasrnuo kuhinjskim nožem, pa priča ove svjedokinje ima svoju logiku. Njemu su, inače, u KBC-u Osijek konstatirane teške tjelesne ozljede opasne po život, a u takvom je stanju, prema neslužbenim informacijama bio i u nedjelju. Napadnuta 43-godišnjakinja i 50-godišnjak koji joj je pomogao zadobili su, pak, teške tjelesne ozljede, ali se nesretnoj ženi, stanje u nedjelju pogoršalo.

Ovoj drami, pak, prema našim informacijama prethodila je ona koja se zbivala dan ranije, u petak 6. studenoga. Muškarac (46) i žena (43), bili su u vezi, a ona ga je u petak prijavila zbog obiteljskog nasilja te je priveden u PU osječko-baranjsku gdje je predan pritvorskom nadzorniku i zadržan 24 sata.

Mjere opreza

U subotu ujutro prebačen je u Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku uz prijavu za obiteljsko nasilje, ali dežurni tužitelj nije našao elemente za podnošenje zahtjeva za određivanje istražnog zatvora, nego je 46-godišnjaka pustio da se brani sa slobode, odredivši mu mjere opreza u odnosu na njegovu partnericu.

No, žena je u kasnim poslijepodnevnim satima, možda nekih 45 minuta do sat vremena prije samoga napada prijavila policiji da ovaj pokušava s njom stupiti u kontakt. Prijava je proslijeđena i državnom odvjetništvu, ali ubrzo nakon toga dogodio se krvavi napad. Je li mogao i trebao biti spriječen pokazat će istraga koja je u tijeku.

Inače, jedan je susjed rekao kako je vidio da je u subotu poslijepodne policija izlazila iz zgrade upravo na ulazu gdje se dogodio napad i gdje su i u nedjelju na pločniku bili vidljivi tragovi krvi, ali je za sada nepoznanica jesu li tamo bili zbog spomenutog slučaja obiteljskog nasilja ili je u pitanju nešto drugo.

Muškarac je, inače, i ranije bio poznat po nasilničkom ponašanju, pa čak i svojevremeno osumnjičen za pokušaj ubojstva. Napadač je, prema riječima očevidaca iz obližnjeg kafića, u njemu sjedio nekih sat vremena prije napada i to uz izlog. Pio je pivo i svako malo provirivao prema ulazu u stambeni dio zgrade, a onda je u jednom trenutku izašao. Nakon toga uslijedio je napad.

Stanari: ‘Ne znamo tko je napadnuta žena’

O napadnutoj ženi i njezinu partneru stanari Ljepotice s kojima smo uspjeli stupiti u kontakt putem interfona ili razgovarati s njima ispred zgrade, nisu nam znali ništa reći.

Štoviše, svi su nam rekli da nisu poznavali ni nju ni njega, a zanimljivo je da su nam stanari s ulaza 4A uglavnom govorili da su čuli da je žena vjerojatno živjela na ulazu 4B, a ovi s ulaza 4B da je stanovala na 4A.

U svakom slučaju, gdje god da je imala stan, sigurno je da je u njemu bila podstanarka.

– Ovdje je jako puno podstanara, a i često dolaze novi, pa je to teško sve pratiti. Ne znam ništa o ovoj jadnoj ženi – rekla nam je jedna gospođa iz ulaza 4A, a slične odgovore dobili smo i od ostalih stanara.

Ipak, svi su suglasni u osudi čina koji se dogodio i za koji nemaju nimalo razumijevanja. Piše Jutarnji list