Policija potvrdila da je u KB Dubrava netko provalio i potrgao sklopku, zbog čega je nestalo struje

Policija potvrdila da je u KB Dubrava netko provalio i potrgao sklopku, zbog čega je nestalo struje

Objavili su da je kriminalističko istraživanje još uvijek u tijeku

Zagrebačka policija oglasila se o jučerašnjem incidentu u KB Dubrava gdje je u jutarnjim satima nestalo struje. Kako su potvrdili, netko je na drugom katu bolnice provalio u razvodni ormarić za električnu energiju i potrgao ručicu prekidača.

“Uslijed toga je došlo do privremenog nestanka električne energije u prostoru multimedijalnog centra i nekoliko uredskih prostorija. Visina materijalne štete za sada je neutvrđena, a kriminalističko istraživanje je u tijeku”, poručuju iz policije.

U BOLNICI ODMAH POSUMNJALI NA NAMJERNO OŠTEĆENJE

Dio drugog kata KB-a Dubrava, na kojem nisu pacijenti, u subotu ujutro je na kraće vrijeme ostao bez struje, a pošto je razvaljen ormar sa sklopkom, u bolnici su odmah posumnjali na namjerno oštećenje te je o svemu obaviještena policija, izvijestio je v.d. ravnatelja Ivica Lukšić.

Na dijelu drugog kata bolnice gdje je nestala struja ne nalaze se pacijenti, već prostori u kojima liječnici u kompjutere upisuju podatke o bolesnicima, tijeku liječenja i terapijama, te rasvjeta u hodnicima. Tehnička služba bolnice osigurala je napajanje električnom energijom uspostavom novog izvora.

Rukovoditelj tehničke službe bolnice Elkaz Čehajić ustanovio je da je mehanički oštećena brava na ormaru u kojem se nalazi električna sklopka za strujni krug u tom dijelu bolnice te da je, očito, teškim predmetom razvaljena sklopka, zbog čega je nestalo struje na drugom katu zgrade bolnice. Javlja Telegram