Žarko Tušek: Interpelacija je vrlo loše složena, ja bih rekao – dječje pismo…

Žarko Tušek: Interpelacija je vrlo loše složena, ja bih rekao – dječje pismo…

HDZ-ov saborski zastupnik Žarko Tušek optužio je Domovinski pokret i predsjednika Zorana Milanovića za savez “bez argumenata”.

Na pitanje zašto premijer Andrej Plenković nije došao Sabor na interpelaciju o projektu “Krš Pađene” HDZ-ov Žarko Tušek je odgovorio:

“Nema za to nikakve potrebe. Interpelacija je vrlo loše složena, bez ikakvih ozbiljnih argumenata, ja bih rekao, dječje pismo.”

Tušek je optužio da se interpelacijom želi “skrenuti pozornost s onoga što je bitno”:

“To je politički savez aktualnog predsjednika Zorana Milanovića i Domovinskog pokreta koji žele ovakvom temom skrenuti pozornost s odgovornosti vlade gospodina Milanovića iz 2012. i 2013. i staviti u okrilje onih ljudi kojima ta odgovornost ne pripada.”

Na pitanje reporterke N1 Katarine Brečić ne bi li se onda odgovornost odnosila na tadašnjeg HNS-ovog ministra Ivana Vrdoljaka, koji je poslije bio HDZ-ov partner, odnosno, ne udara li HDZ time po svom koalicijskom partneru tijekom četiri godine, Tušek je odgovorio:

“Ne govorimo o pojedincima, nego o vladi. U tom vremenu su donešene sve ključne i kapitalne odluke.”

“Mi samo govorimo kada su donesene kapitalne odluke”, kazao je dalje Tušek, a na pitanje nije li se naknadno moglo raskinuti ugovor na 14 godina, odnosno je li HDZ-ova vlada mogla raskinuti ugovor, Tušek je odgovorio:

“Ja to ne znam… Ako je ugovor potpisan, iz toga se vjerojatno crpe određena prava i određene obaveze.”

On je uvjeren da inicijativa neće proći glasanje u Saboru. Javlja N1