Bandića je afera s najmom kućica na Mirogoju izbacila iz takta: ‘Odstupi sam ili ću te smijeniti‘

Bandića je afera s najmom kućica na Mirogoju izbacila iz takta: ‘Odstupi sam ili ću te smijeniti‘

Zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića je navodno cijela afera prilično uzrujala

Manipulacije s najmom kućica među zagrebačkim vlastodršcima kao da su omiljen ‘hobi’. Voditelj podružnice Patrik Šegota Gradska groblja pri Zagrebačkom holdingu jučer je podnio ostavku u sjeni afere s najmom kućica za prodaju cvijeća na Mirogoju. Na njegovo mjesto kao vršitelj dužnosti voditelja postavljen je Roko Gruja. Šegota jučer nije odgovarao na pozive, a sve se odigralo u sjeni koju je otvorila emisija “Provjereno” Nove TV.

Zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića je navodno cijela afera prilično uzrujala, pa je, neslužbeno doznajemo, Šegoti prije nekoliko dana poručio – ili da sam odstupi ili da će ga smijeniti. No, već jučer se, neslužbeno doznajemo, u kuloarima počelo spekulirati o novom zaduženju dosadašnjeg voditelja podružnice Gradskih groblja, a na pitanje hoće li prihvatiti navodni angažman u Zagrebačkom parkingu na poziciji savjetnika, Šegota nam jučer nije odgovorio.

Sporni natječaj

Šegotina ostavka se, naime, dogodila nakon priloga o natječaju s kućicama, javni poziv trajao je samo četiri dana, a tri od četiri tvrtke koje su izabrane osnovane su na isti dan, tek dva tjedna prije. Imaju iste e-adrese i dale su baš istu ponudu. A onda su posao prepustile drugoj tvrtki da tamo radi i zarađuje, i to Velini Oršulić, nekadašnjoj dance-zvjezdici i sestri poznate sportašice Idore Hegel.

– Nemam nikakvog komentara. Nastavit ću se baviti prodajom cvijeća kojom se bavim već 20 godina. I – that’s it (to je to) – rekla nam je Oršulić.

Gradska groblja su, točnije Mirogoj, objavili javni poziv za zakup zemljišta, a četiri su se tvrtke javile i dobile zemljište. Nije prošlo ni desetak dana od javnog poziva, a kućice su već bile namještene, useljene i radile su.

Šegota jučer nije želio odgovarati na pitanja, uputio nas je samo na objavu na službenim stranicama Gradskih groblja, u kojoj stoji: – Voditelj Podružnice, u dogovoru s Upravom društva, odlazi na novu dužnost. Nakon dvije godine na čelu Podružnice Gradska groblja, tijekom kojih je uspješno unaprijeđena organizacija rada i postignuti iznadprosječni financijski rezultati te ostvarene značajne investicije na svih 28 groblja, voditelj Podružnice Šegota, u dogovoru s Upravom društva, odlazi na novu dužnost. Tijekom proteklog dvogodišnjeg razdoblja u obnovu postojeće i gradnju nove infrastrukture, nabavu elektrovozila za prijevoz građana po grobljima, kupnju i ugradnju nove kremacijske peći te druge opreme, kao i za tekuće i investicijsko održavanje uloženo je gotovo 50 milijuna kuna.

Uređenja

Pokušali smo jučer u Zagrebačkom holdingu doznati koje je to novo Šegotino zaduženje i zašto ako odlazi zbog sporne afere uopće ostaje u Holdingu, ali glasnogovornica nam je kazala da nemaju ništa za dodati na spomenutu objavu. U objavi na stranicama Gradskih groblja pobrojano je, naime, što je ta tvrtka napravila u posljednje dvije godine, otkako ju je vodio Šegota, koji je zajedno sa suprugom pedijatricom 2019. i donirao Bandićevoj stranci nešto više od 37 tisuća kuna.

“Na groblju Mirogoj uređeno je parkiralište za 130 vozila, među kojima 17 mjesta za taksi i osobe s invaliditetom. Za Krematorij je kupljena nova kremacijska peć, a u tijeku je gradnja dvaju novih polja za oko četiri tisuće urni. Na Miroševcu je obnovljeno više od pet i pol tisuća četvornih metara asfaltnih površina, uređeno kilometar rubnjaka i stotinu metara kanalica, razvedena nova vodovodna mreža, priključen plin…” Piše Vanja Nezirović Jutarnji list