Milanović neće sudjelovati u Koloni sjećanja, položit će vijenac na Ovčari…

Milanović neće sudjelovati u Koloni sjećanja, položit će vijenac na Ovčari…

Iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića, obavijestili su na koji će način predsjednik Milanović odati počast žrtvi Vukovara.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović odat će počast žrtvi Vukovara polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod spomen-obilježja Ovčara u srijedu prijepodne, 18. studenoga 2020. godine, na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Milanović je u subotu najavio da će primjereno obilježiti Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, ali i ocijenio besmislenom ovogodišnju Kolonu sjećanja jer će u njoj, zbog epidemioloških mjera, sudjelovati samo elita.

“Način da se tamo daje pravo za nekoliko stotina odabranih ljudi, eliti, to je prijetvorno, to nije iskreno i taj događaj nema smisla bez svih građana koji osjećaju potrebu doći”, rekao je Milanović.

S obzirom da ove godine nije moguće da u Vukovar dođu svi koji to žele, to je sve skupa jedna travestija, ocijenio je Milanović istaknuvši kako on osobno neće propustiti priliku odati počast ljudima koji su stvorili Hrvatsku. Doznaje N1