Muškarac iz Virovitice zaražen koronom otišao na piće u kafić, usput susjedima ispraznio septičke jame

Muškarac iz Virovitice zaražen koronom otišao na piće u kafić, usput susjedima ispraznio septičke jame

Na Općinskom sudu u Virovitici 62-godišnji muškarac osuđen je na godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje

Zbog širenja zaraze, točnije jer je unatoč zarazi covidom-19, otišao u kafić popiti piće i potom usput isprazniti susjedima septičke jame, na Općinskom sudu u Virovitici sa nepravomoćnom presudom suočio se 62-godišnji Virovitičanin.

Osuđen je na godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje nakon što ga je virovitičko Općinsko državno odvjetništvo optužilo za tri kaznena djela širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Sve je krenulo nakon što mu je dijagnosticirana akutna respiratorna bolest početkom rujna i pritom mu je izrečena mjera samoizolacije. No umjesto u kućna četiri zida, sredovječni muškarac je 11. rujna ove godine otišao u kafić u Viroviticu. Na terasi je s dvoje prijatelja popio piće.

Zatim ni sutradan nije imao mira već je rano ujutro otišao k susjedu u čije se dvorište dovezao traktorom i cisternom. U ulozi vrijedne pčele radilice, ispraznio je septičku jamu te nakon pola sata otišao kući da bi istoga dana, u popodnevnim satima, još jednoj obitelji odradio isti ‘mirisni’ posao.