Zbog njezine uloge u ovršnim postupcima, Plenković nagradio Vinku Ilak mjestom u Upravi FINA-e…

Zbog njezine uloge u ovršnim postupcima, Plenković nagradio Vinku Ilak mjestom u Upravi FINA-e…

Vinka Ilak, donedavna savjetnica Uprave Fine, imenovana je u Upravu Financijske agencije u kojoj radi od 2011. Nije to neočekivano, s obzirom na to da je posljednjih nekoliko godina bila njihova ekskluzivna predstavnica u svim javnim istupima vezanima uz ovršne postupke, a odnedavno je i nezaobilazna partnerica ministrima financija i pravosuđa i uprave u javnim obraćanjima na istu temu.

Ova mlada Slavonka iz koje pršti ambicioznost pravo je diplomirala na Pravnom fakultetu u Osijeku na kojem je studirala od 2001. do 2007. Nakon toga tri je godine bila vježbenica u odvjetničkom uredu Ledić&Kaleb u Zagrebu, a od 2011. zaposlena je u Fini kao viša specijalistica za pravnu podršku u Centru za prisilnu naplatu i predstečajne nagodbe. Na poslijediplomskom je studiju iz građanskog i obiteljskog prava na Pravnog fakulteta u Zagrebu, od 2017. članica odbora za rizike u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu te od iste godine članica NO-a Fina gotovinskih servisa.

Vinka Ilak očito je bliska Vladi i nagrađena je za svoj angažman vezan uz problematiku ovrha, s obzirom da članove Uprave imenuje Nadzorni odbor, a članove Nadzornog odbora Vlada. Da svoju ulogu, na koju je očito iznimno ponosna, vrlo ozbiljno shvaća, svojedobno je potkrijepila riječima:

– U Fini radim od 2011. godine na poslovima provedbe ovrhe na novčanim sredstvima, predstečajnim nagodbama i stečaju potrošača. Postigla sam osobno zadovoljstvo radi osjećaja da svojim radom u Fini direktno pridonosim unapređenju pravnog sustava u RH, a time i kvaliteti života svih stanovnika Hrvatske.

No, nakon nastupa u televizijskim i radio emisijama dobila je i brojne kritike da baš i nema sluha za kvalitetu života najugroženijih stanovnika.

Inače, službena odluka o njezinu imenovanju nije nigdje objavljena, no njezino je ime već na popisu članova Uprave na web stranici Fine. Piše Valentina Wiesner Večernji list

foto: screenshot/fina