Čačić među prvima tražio da se uvede policijski sat, a ne nosi masku: ‘To je bilo zbog fotke’

Čačić među prvima tražio da se uvede policijski sat, a ne nosi masku: ‘To je bilo zbog fotke’

Varaždinski župan Čačić bio je prošli tjedan u općini Veliki Grđevac. Oni su objavili fotke za stolom bez maski. Iako Čačić kaže da su ih skinuli radi fotki, kad je bio drugi župan u posjetu, baš svi nose maske…

To su gluposti što me pitate i pokušaj političkog podbadanja dok imamo izuzetno opasnu i ozbiljnu situaciju, a nitko nas ne sluša, naljutio se varaždinski župan Radimir Čačić na naš upit o posjeti općini Veliki Grđevac. Piše Ivan Pandžić 24sata

‘Gdje su vam maske?’

Općina je objavila dvije fotografije na kojima su načelnik Tomislav Pavlečić i župan Čačić sa suradnicima. Nitko ne nosi maske u zatvorenom iako sjede ili jedni pored drugih ili jedni preko puta drugih za stolom.

Foto: Općina Veliki Grđevac

Fotografije su nastale prošli petak. Općina se pohvalila da ih je posjetio Čačić koji je i počasni građanin Velikog Grđevca.

Mještani općine su redom u komentarima pitali:

“Gdje su vam maske”, nazvali su ih licemjerima, a jedan je napisao ” Vas 4 u 2 kvadrata, a onda će nam nedostajati respiratora”.

– Skinuli smo maske samo kako bismo se slikali – rekao nam je Čačić, a zatim nastavio s alarmantnim podacima u svojoj županiji.

Ipak, ne vide se maske u rukama, a i kada je istoj općini tri dana ranije bio u posjetu župan Damir Bajs, na objavljenim fotografijama se vidi da baš svi nose maske. 

Foto: Veliki Grđevac

Čačić je danas ponovno apelirao da im Nacionalni stožer odobri restriktivnije mjere, poput zabrane okupljanja u zatvorenom, sportska događanja, skrati se radno vrijeme ugostiteljskih  objekata.

Među prvima za policijski sat

Čačić se prvi založio i za policijski sat. I nama je rekao da je situacija u županiji alarmantna i da su najgora regija u Europi, a da iz Stožera i Vlade i dalje ne dopuštaju restriktivnije mjere.

Kaže da imaju 50,4 posto pozitivnih među testiranim sa simptomima, a 18,4 posto među onima koji rade brze testove jer planiraju na putovanje i sl. 

– Najgori smo u Europi, a oni trabunjaju da restriktivne mjere ne daju rezultate. Mi imamo nekontrolirano širenje virusa u općoj populaciji i nitko nas ne čuje, a onda me vi zovete s bedastoćama oko sastanka – poručio je uzrujano Čačić. Piše Ivan Pandžić 24sata