Tko je čovjek koji ima podršku Plenkovića da naslijedi uhićenog Barišića?

Tko je čovjek koji ima podršku Plenkovića da naslijedi uhićenog Barišića?

HDZ-ovac Damir Mikuljan kandidat je na lokalnim izborima HDZ-a, a donedavno i član skupštine Zagrebačke županije. U Novom danu s našim TIhomirom Ladišićem razgovarao je o stanju u HDZ-u, lokalnim izborima koji će biti organizirani ovaj vikend te radi INA-e, budući da je član Nadzornog odbora te kompanije.

U nedjelju se organiziraju lokalni izbori u HDZ-u koji su trebali biti održani u ožujku, ali su odgođeni zbog epidemije koronavirusa. Damir Mikuljan kandidat je za predsjednika HDZ-a Zagrebačke županije. Za N1 kazao je kako je bitno provesti navedene lokalne izbore i, naravno, da isti budu u skladu s epidemiološkim mjerama.

“Moja poruka svima je da čuvamo jedni druge, zdravlje, ali i od podvala i niskosti svih vrsta. Naglašavam da se osjećam loše kada je čovjek koji vodi županijsku organizaciju (Dražen Barišić, op.a.) pod takvim sumnjama i optužbama, to ne može biti dobro ni za jednu stranku. Ali izbori se moraju provesti, moramo dobiti novo demokratsko izabrano vodstvo, članstvu dati da bira”, ističe Mikuljan.

“Ovi izbori pod načelom ‘jedan član jedan glas’ vraćaju HDZ članstvu. To su prvi izbori koji se vode po tom principu. Ove izbore naprosto moramo provesti, ne samo zbog sebe, nego i zbog onoga što ti izbori znače za javnost”, dodao je.

Protukandidat mu je Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića, a ispričao je i jednu bizarnost koja se nedavno dogodila.

“Nedavno se dogodila jedna bizarna stvar. Jedan član mog tima, Josip Mahović, zapovjednik 151. samoborske brigade koja je donijela slavu pobjede u grad Samobor i Zagrebačku županiju, primio je kutiju s nekoliko mrtvih kokoši kojima je odrubljena glava.”

Što se tiče afera poput one u Fimi Mediji, kaže da to naravno nije dobro za stranku. “Osjećam se loše kada sve to čitam. Zadnju riječ će dati pravosudna tijela. Mislim da članstvo razumije što se događalo, ali članstvo nije šutjeli, ali samo je pitanje jesu li to ljudi čuli”, kaže.

Na pitanje našeg Tihomira Ladišića je li mi premijer Plenković dao podršku kaže: “Plenković je uputio podršku meni i mom protukandidatu i to je jedino politički ispravno. Predsjednik stanke nije osoba koja bi sjekla demokratske procese.”

Budući da je na čelu Visokog časnog suda HDZ-a, također je kazao da se u ovom trenutku na području cijele Hrvatske vodi osam postupaka. Donosi N1info