Ispitani svi svjedoci koji su bili u Klubu kad je Petek donio 1,6 milijuna, evo što je rekao Jakov

Ispitani svi svjedoci koji su bili u Klubu kad je Petek donio 1,6 milijuna, evo što je rekao Jakov

Svih 15 svjedoka koji su bili u klubu u Slovenskoj 9 tvrtke Dragana Kovačevića ispitano je u USKOK-u

Svih 15 svjedoka koji su bili u klubu u Slovenskoj 9 tvrtke Dragana Kovačevića ispitano je u USKOK-u, doznali smo od Ive Farčića jednog od odvjetnika bivšeg šefa uprave JANAF-a.

Među ispitanim svjedocima je i Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a svi svjedoci ispitivani su na okolnost da je u rano popodne kada ih je Kovačević okupio na ručku povodom proslave Martinja u klub došao i Krešo Petek, vlasnik tvrtke “Elektro centar Petek” koji je prethodno u poslovnici Privredne banke Zagreb podigao 1,6 milijuna kuna za koje USKOK tvrdi da su bili mito namijenjeno Kovačeviću te da se u klubu u Slovenskoj dogodila primopredaja tog novca.

Jakov Kitarović nije zanijekao da je bio u klubu navedenog datuma, ali je opovrgnuo da je to bilo u vrijeme kad se dogodila sporna primopredaja novca, već da je došao kasnije i zadržao se neko kraće vrijeme.

Dragan Kovačević ostat će u istražnom zatvoru jer USKOK treba ispitati još sedam svjedoka, a nakon što ga je Upravni odbor JANAF-a razriješio funkcije predjsednika Uprave njegov odvjetnik Ivo Farčić podnio je tužbu Općinskom radnom sudu u Zagrebu smatrajući njegov otkaz nezakonitim.

U međuvremenu, nađeno je još novca u Samoboru i u Zagrebu za koji USKOK smatra da Kovačević ne može dokazati da je stečen iz legalnih izvora prihoda, dok njegova obrana tvrdi da će tijekom postupka dokazati da je novac stečen legalno.

O sadržaju iskaza svjedoka koji su ispitani na okolnost boravka u klubu u Slovenskoj Kovačevićev odvjetnik nije nam mogao ništa reći, no, kao što je poznato,  upravo je ta proslava Martinja kao i postupak policije i USKOK-a u vezi kluba u Slovenskoj izazvao brojne reakcije na političkoj sceni.

Pogotovo kad se doznalo da su ondje zalazili predsjednik Zoran Milanović, bivši predsjednik Stjepan Mesić, koji su to potvrdili kao i trojica ministara u Vladi Andreja PlenkovićaJosip AladrovićOleg Butković i Tomislav Ćorić. Piše Jutarnji list