Pantovčak: Nije nam jasno zašto Plenković ne želi sjednicu Vijeća u Vili Weiss?

Pantovčak: Nije nam jasno zašto Plenković ne želi sjednicu Vijeća u Vili Weiss?

Iz Ureda predsjednika Zorana Milanovića potvrdili su za N1 da su s Uredom premijera dogovorili sve teme sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost no još uvijek je ostalo neriješeno pitanje lokacije. Naime, Andrej Plenković još uvijek odbija ideju da se sjednica Vijeća odvije u Vili Weiss te predlaže NSK zbog epidemioloških uvjeta.

“Nije nam jasno zbog čega predsjednik Vlade ne želi da se sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost održi u Vili Weiss?! Ta lokacija ima sve uvjete za održavanje tog sastanka, u njoj se tradicionalno održavaju sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost i najvažnije, to je državna institucija koja zadovoljava i sve epidemiološke uvjete za održavanje sjednice”, poručuju za N1 iz Ureda predsjednika.

Također, Andrej Plenković pristao je da na sjednici budu samo osobe koje su zakonom propisani članovi Vijeća za nacionalnu sigurnost što znači da na sjednici ipak neće biti glavna državna odvjetnica, predsjednik Vrhovnog suda i ministar zdravstva.

Sjednica bi se trebala održati u ponedjeljak, a Milanović i Plenković uspjeli su usuglasiti i teme. N1 neslužbeno doznaje da su usuglašene teme: situacija s COVID-19, smjernice za rad sigurno obavještajnih agencija, radikalizacija u društvu, funkcioniranje pravosudnog sustava, položaj Hrvata u BIH i položaj Hrvata u susjednim zemljama. Javlja N1 info