Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a…

Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a…

U tijeku je sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, a na kojoj se raspravlja o unutarstranačkim izborima koji su održani u nedjelju, kao i o sljedećim stranačkim potezima.

Uoči sjednice, predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković, naglasio je glavne točke o kojima će se raspravljati.

– Dan nakon održavanja unutarstranačkih izbora, održat ćemo sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća te Kluba HDZ-a u Saboru, kako bi remizirali jučerašnji dan. Izbori pokazuju da smo pravovremeno, uoči lokalnih izbora, osigurali unutarstranački legimitet čime će nakon drugog kruga u pojedinim sredinama krenuti proces priprema za lokalne izbore.

– Raspravit ćemo i aktualni tjedan u Saboru. U srijedu je izglasavanje proračuna u Saboru te izglasavanje povjerenja ministru Tomislavu Ćoriću. Na sjednici Vlade u četvrtak šaljemo u drugo čitanje šaljemo paket porezne reforme. Imamo i sastanak sa županima oko situacije s koronavirusom, najavio je predsjednik HDZ-a.  

HTV-ov reporter Petar Vlahov javio se u središnji Dnevnik tijekom sjednice Predsjedništva HDZ-a.

– Predsjednik HDZ-a nije potvrdio da će kandidat za gradonačelnika Zagreba biti Mislav Herman. Novoizabrani čelni čovjek zagrebačkog HDZ-a prije svega mora krenuti u konsolidaciju, okupljanje tima i pripremu za lokalne izbore. Javlja HRT