U Brodsko posavskoj županiji 157 novih slučajeva zaraze koronavirusom,tri osobe preminule…

U Brodsko posavskoj županiji 157 novih slučajeva zaraze koronavirusom,tri osobe preminule…

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 157 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina) s dijelom uključenih podataka i od prethodnog dana: grad Slavonski Brod (43), grad Nova Gradiška (23), općina Davor (14), općina Rešetari (6), općine Brodski Stupnik, Donji Andrijevci, Gornja Vrba i Oprisavci (po 3), općine Garčin, Gundinci, Nova Kapela, Oriovac, Slavonski Šamac, Stara Gradiška i Vrbje (po 2), općine Bukovlje, Klakar, Okučani, Podcrkavlje, Sikirevci, Staro Petrovo Selo i Velika Kopanica (po 1) te 10 osoba s prebivalištem u drugim županijama. Za preostali dio pozitivnih osoba epidemiološka je obrada u tijeku.

U zadnja 24 sata u slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević” preminule su tri osobe (M – 1950. i 1951. godište i Ž – 1935. godište), a preminule su osobe imale i niz drugih komorbiditeta. Ukupan broj preminulih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 42. Hospitalizirano je ukupno 67 osoba (isto kao i prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 50 osoba, a u novogradiškoj bolnici 17 osoba. Devet hospitaliziranih osoba je na respiratoru (1 osoba više nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 1.595 osoba (383 osobe manje nego prethodni dan).

Tijekom proteklog tjedna inspektori civilne zaštite izvršili su 126 nadzora nad poštivanjem epidemioloških mjera u gospodarskim subjektima. Kod 13 gospodarskih subjekata evidentirano je kršenje epidemioloških mjera i to u trgovinama raznim (9), u caffe barovima (3) te u uslužnim djelatnostima (1) te su izrečena upozorenja radi pridržavanja istih.

ss/dm