Arsen Bauk: Struka se bavi PR-ovskim objašnjavanjem odluka Vlade…

Arsen Bauk: Struka se bavi PR-ovskim objašnjavanjem odluka Vlade…

Arsen Bauk, SDP-ov saborski zastupnik, za N1 je komentirao situaciju s koronavirusom u zemlji, ali i jučerašnji sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Kazao je kako ne bi rekao da se mjere vezane za koronavirus opuštaju.

“Ne bih upotrebljavao riječ opuštanje, jer vjerujem da svi razmišljaju koje mjere treba donijeti, ali i da je opstojnost gospodarstva bitna, pa se kalkulira s tim što donijeti. U ožujku se više steglo, što je imalo posljedica na gospodarstvo, a sada imamo dnevno više zaraženih neko u prvih nekoliko mjeseci zajedno”, rekao je Arsen Bauk.

Kazao je kako politika koja se vodi pokazuje rezultat u broju oboljelih, ali da bi s druge strane bi bio problem u gospodarstvu, isplati plaća, mirovina…

“Protiv sam neproporcionalnog oduzimanja ljudskih prava, i jasno je da Stožer nema kontrolu, nego da je ima Vlada. Pokušava se naći stručno, epidemiološko opravdanje za ove mjere, ali njih nema. Opravdanje nalazi samo Vlada.

Oni su nešto što je isključivo politička stvar prepakirati u odluke struke. I sada se struka bavi PR-ovskim objašnjavanjem odluka vlade, pa nam pada budnost za nadziranje virusa”, kazao je Bauk i dodao da Stožer ne doživljava previše ozbiljno.

Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost

“Nisam sumnjao da će se održati sjednica. Predsjednik i premijer znali su kada treba stati sa svađom.

Ne znam o čemu se tamo raspravljalo, sjednica je bila zatvorena. Nije o glavu da sada dobijemo informacije odmah. Sastali su se, radi se o ljudima koji se dobro poznaju, koji jasno izražavaju svoja neslaganja, ali oko onoga što im je zajednička djelatnost nisam vidio na djelu tvrdu kohabitaciju”, rekao je Bauk.

Kazao je i kako je kritika na Plenkovićev račun bila opravdana.

“Po meni je kritika na račun predsjednika Vlade bila opravdana, ali se o stilu može razgovarati”, rekao je Bauk.