Bačić o MOST-u: Ovo je jedan od politikanskih ispada Mosta koji oni dnevno hrvatskoj javnosti priređuju u Hrvatskom saboru…

Bačić o MOST-u: Ovo je jedan od politikanskih ispada Mosta koji oni dnevno hrvatskoj javnosti priređuju u Hrvatskom saboru…

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić bio je gost N1 Studija uživo.

Na početku se osvrnuo na situaciju s Mostovim zastupnicima u Saboru.

“Ovo je jedan od politikanskih ispada Mosta koji oni dnevno hrvatskoj javnosti priređuju u Hrvatskom saboru. Dakle, izmjenama poslovnika Hrvatskog sabora koji je prilagođen epidemiološkim mjerama omogućeno je svim zastupnicima da sudjeluju u raspravama, ali jasno je određeno koliko zastupnika kojeg kluba sjedi primjerice u glavnoj vijećnici ili u ostalim dvoranama gdje je pripremljena potrebna tehnička oprema. Oni ovdje namjerno žele napraviti igrokaz, kako bi skrenuli pozornost na sebe”, smatra Bačić.

Što se tiče prisutnosti zastupnika vladajuće većine, Bačić kaže kako ne vidi razlog da svi zastupnici vladajuće većine sjede u sabornici i slušaju rasprave.

“Ja tu mogu sjediti cijeli dan i slušati njihova izlaganja, ali ja se u tu raspravu poslovnički ne mogu uključiti. Jako puno aktivnosti zastupnici vladajuće većine imaju tijekom jutra da bi sjedili u sabornici gdje nemaju nikakvu mogućnost intervencije”, ističe.

Govoreći o ovršnom zakonu, rekao je kako u njegovu hitnu izmjenu idu upravo kako bi pomogli ovršenim građanima.

“Zbog toga i idemo po hitnom postupku u izmjene. Ovim izmjenama smanjuju se troškovi ovrhe, povećava se iznos sredstava zbog kojih bi se mogla provoditi ovrha. Nastojimo učiniti sve kako bi pomogli velikom broju naših ovršenih sugrađana”, rekao je Bačić.

Bačić je govorio i o zaključcima sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS).

Kaže kako nema informaciju da je predsjednik Milanović tražio da cijepljenje protiv koronavirusa bude obavezno.

“Što se tiče aktivacije članka 17, o tome nije bilo govora. Ustavni sud je jasno rekao da je postupanje po članku 16, pravno jednako kao postupanje po članku 17. Kad vidim kako se značajan dio oporbe ponaša u Hrvatskom saboru, mogu misliti koliko bismo mi bili brzi u donošenju takvih odluka dvotrećinskom većinom”, rekao je.

Dodao je još kako su sa sjednice VNS-a važni jedinstvo u stavu oko jednakopravnosti hrvatskog naroda u BiH te borbi protiv pandemije koronavirusa.