Čehok: Nema smisla da ovdje imamo mjere, a 500 metara dalje ih više nema…

Čehok: Nema smisla da ovdje imamo mjere, a 500 metara dalje ih više nema…

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok komentirao je za Dnevnik N1 situaciju u županiji. Rekao je kako oni nikad nisu bili protiv mjera, ali nisu za selektivne i partikularne mjere. Osim toga, ističe da se uz mjere treba hitno ići i na ciljano testiranje.

Kaže da su se Varaždinci u prvom lockdownu i do 1. listopada držali mjera. Problem je, ističe Čehok, velika gustoća naseljenosti, a osim toga, Varaždin je kraj najveće zaposlenosti i industrijske proizvodnje u RH, kaže Čehok.

Kaže da nisu protiv mjera, ali neka se uvedu u cijeloj Hrvatskoj

“Nismo protiv mjera, ali neka se uvedu u cijeloj Hrvatskoj. Nema smisla da ovdje imamo mjere, a 500 metara dalje ih više nema.

Varaždin je kraj s najvećom stopom dnevne i tjedne migracije. Zato smo cijelo vrijeme govorili da država mjere treba donijeti integralno… Moramo doći do žarišta, a to su primjerice velike radne organizacije. Problem je i mentaliteta, Varaždinac će ostati raditi, neće ostati doma jer malo šmrca”, rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Grad je spreman nabaviti brze testove

Smatra da će se i tijekom Adventa u gradu svi pridržavati mjera. “Napravit ćemo više adventski ugođaj. Vidite da ljudi šeću, ali nemate velikih skupina. Mislim da ovo možemo izdržati, samo treba krenuti ciljano i u cijeloj Hrvatskoj.”

Čehok ističe da su ponudili sportske dvorane, spremni su platiti punjenje kisika, grad je ostavio novaca za ciljano testiranje, a spremni su nabaviti i brze testove.

Smatra da mjere koje će biti objavljene sutra zakašnjele. “Mislim da su ove mjere zakašnjele, mislim da smo to trebali napraviti početkom 9. mjeseca. Mislim da moramo ići s ciljanim testiranjima.”

“U žarištima bi trebalo, ako je moguće, na dva tjedna zaustaviti rad. Mislim da država treba ići na ta krizna žarišta”, kaže.