Sramotan ispad HDZ-ova Ante Sanadera nakon izlaganja Hajdukovića: “Vi imate loše društvo, vas je osobno vaš partner istukao. Brinite o svojoj kući”

Sramotan ispad HDZ-ova Ante Sanadera nakon izlaganja Hajdukovića: “Vi imate loše društvo, vas je osobno vaš partner istukao. Brinite o svojoj kući”

Potpredsjednik Sabora, HDZ-ov Ante Sanader u raspravi o povjerenju ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću, odgovorio je na optužbe SDP-ovom Domagoju Hajdukoviću. Kako mu je rekao, HDZ je dobio izbore i povjerenje naroda, a Hajdukoviću je predbacio da ima loše društvo jer ga je pretukao njegov partner.

“Sad bih ja mogao reći nešto, ali isto ću vjerojatno vrijeđati. Dobro društvo u nekim organizacijama jednostavno ne možete naći zbog duboko, duboko ukorijenjene korupcije, kao što vidimo iz dana u dan. I sad ja mogu za govornicom nabrajati, mogao bih nabrajati vjerojatno cijelu noć sve afere i sve ljude, visoke dužnosnike koji su presuđeni. I neće stati na tome, bojim se da će se nastaviti i dalje”, kazao je Hajduković za govornicom.

Uslijedila je replika HDZ-ovog Ante Sanadera koji je u nekoliko navrata ponovio da je HDZ dobio izbore.

“Vi ste 3,5 minute govorili samo o korupciji HDZ-a. To ste govorili četiri protekle godine. I to vam ne pali. To je na tragu ovog što je rekla vaša kolegica Ahmetović, da mi uvijek govorimo da smo pobijedili na izborima”, rekao je Sanader u svojoj replici.

“Ali mi smo dobili podršku naroda, a ne vi. Vi govorite da smo mi loše društvo. A vi osobno imate loše društvo, vas je osobno vaš partner istukao. Razmišljajte vi o svom društvu, a ne o našem društvu. Brinite se vi o svojoj kući, a mi smo pobijedili na izborima, a ne vi i to sad, pšrije dva i pol, tri mjeseca, a ne vi”, dodao je Sanader.

Reagirala je SDP-ova Sabina Glasovac koja smatra kako se radi o etiketiranju odnosno povredi poslovnika. “To nije nešto što određuje bilo kojeg čovjeka i molim da se takav govor više ovdje ne koristi”, rekla je Glasovac.

Potpredsjednik Sabora, HDZ-ov Željko Reiner apelirao je da se svi drže digniteta. “Kad vučete vraga za rep, onda vrag izađe van. Ne možete misliti da možete prozivati druge i da vam oni neće vratiti. Hoće! I to duplo!”, komentirao je Reiner. Piše Dnevnik.hr