Zagrebačka policija rastjerala partijanere u prostorijama udruge čiji je šef uhićen, našli i drogu

Zagrebačka policija rastjerala partijanere u prostorijama udruge čiji je šef uhićen, našli i drogu

Policijski su službenici upali u prostorije udruge u Koturaškoj ulici gdje su zatekli 24 osobe

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su u noći sa subote na nedjelju u noćnim satima (28. na 29. studenog 2020. godine) u suradnji s Državnim inspektoratom i Službom za inspekcijske poslove Područnog ureda civilne zaštite Zagreb, proveli racije na području Policijske uprave zagrebačke, izvijestili su u nedjelju iz policije.

– Na području Trnja, u udruzi u Koturaškoj ulici tijekom racije, inspektori Civilne zaštite utvrdili su kršenje Odluka Stožera Civilne zaštite u smislu prekoračenja radnog vremena i okupljenih 24 osoba u samom objektu. Državni inspektorat je izdao mjeru usmena zabrana obavljanja neregistrirane ugostiteljske djelatnosti u prostor, najkraće na 30 dana, navodi se u priopćenju.

– U službene prostorije na kriminalističko istraživanje je doveden 40-godišnji predsjednik udruge, koji je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenja i prenošenja zarazne bolesti“ iz članka 180. stavak 1. Kaznenog zakona. Ujedno, u prostoru objekta pronađene su dvije uzgojene sadnice droge marihuane te je obavljen očevid, a u svezi toga će se također provesti kriminalističko istraživanje po okončanju kojeg će biti podnijeta kaznena prijava protiv 40-godišnjaka, objavila je zagrebačka policija.

– Istoj toj osobi oduzet je plinski pištolj i dva komada patrona, mačeta, sablja, samostrel i preklopni nož. Zbog plinskog pištolja i patrona provest će se prekršajni postupak temeljem čl. 27. st. 2. i čl. 30. St. 3. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. U istom tom prostoru zatečene su i dvije ženske osobe, 25-godišnjakinja kod koje je pronađena manja količina marihuane i speeda te 42-godišnjakinjom kod koje je pronađena drobilica s marihuanom, a nad kojima će zbog tog policijski službenici s Trnja provest kriminalističko istraživanje, zaključuje zagrebačka policija u priopćenju. Javlja Jutarnji list