Patrik Šegota povlači ostavku s mjesta direktora Gradskih groblja, u dogovoru s Bandićem vraća se na posao…

Patrik Šegota povlači ostavku s mjesta direktora Gradskih groblja, u dogovoru s Bandićem vraća se na posao…

Zagrebački holding, podružnica Gradska groblja, poslao je priopćenje u kojem obavještava kako Patrik Šegota povlači svoju ostavku s mjesta šefa te podružnice.


“Nastavno na natpise u sredstvima javnog priopćavanja o nalazu kontrolnog ureda Grada Zagreba, koji je vršio izvode u podružnici Gradska groblja te dostavio pozitivno izvješće u kojem je jednoznačno navedeno da u podružnici nisu pronađene nikakve  nepravilnosti, želimo vas izvijestiti da je gospodin Patrik Šegota u dogovoru s gradonačelnikom Milanom Bandićem odlučio povući svoju ostavku i nastavit će obnašati funkciju voditelja podružnice do isteka mandata”, poručeno je iz Holdinga.

Foto: screenshot/dnevnik.hr

Nakon priče Provjerenog o aferi na Mirogoju direktor groblja podnio je ostavku. Sporni natječaj za postavljanje kućica na Mirogoju trajao je četiri dana i na njemu su pobijedile četiri tvrtke s ponudom identičnom u lipu – od kojih su tri osnovane na isti dan, četvrta dan kasnije, s istim formama e-adresa. No nijedna od tih tvrtki nije kupac postavljenih kućica.

Naime, ekipa Provjerenog kontaktirala je s tvrtkom koja je kućice izradila i postavila na Mirogoju, a oni su odgovorili da je, umjesto one četiri koje su pobijedile na natječaju, kupac zapravo peta tvrtka – GRANEX 1 iz Varaždina. Tvrtka je to koja ima tek jednog zaposlenog, a kućice su naručene i prije javnog poziva. Doznaje Dnevnik.hr