Nema dalje:Ministrica Vučković otvorila mljekomat…

Nema dalje:Ministrica Vučković otvorila mljekomat…

FOTO: KATARINA DRVODELIĆ / KRONIKE VELIKE GORICE

Jutros je kod Doma zdravlja, u blizini ljekarne otvoren drugi mljekomat u Velikoj Gorici. Radi se o mljekomatu obitelji Pandek iz Rugvice koja se bavi proizvodnjom mlijeka nešto više od 10 godina. Javlja Kronika Velike Gorice

Na otvorenju je nazočila i ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja nije mogla sakriti oduševljenje ovim projektom. “Vrijedno mi je uočiti da ovakvi uređaji još uvijek nisu dovoljno prepoznati. Zato hrvatskoj javnosti želim poručiti da se ovdje nalazi najkvalitetnije mlijeko, ne samo u Hrvatskoj nego u Europskoj uniji. Ovo mlijeko prolazi najstrože laboratorijske analize i pri tome ostvaruje sjajne rezultate.”, govori ministrica.

“Ovim projektom direktne prodaje mlijeka putem mljekomata počeli smo 2014. diljem Hrvatske, ovo je već 16. aparat koji smo otvorili. Ovo je treći mljekomat obitelji Pandek iz Rugvice koji godišnje proizvode preko milijun litara mlijeka. Bez potpora gradova, županija i ministarstva ovo ne bi bilo moguće.”, rekao nam je Darko Pavičević, upravitelj mljekarsko stočarske zadruge “Proizvodi sela”