Otkazana presica Nacionalnog stožera, tri županije prijavile velik broj novih slučajeva

Otkazana presica Nacionalnog stožera, tri županije prijavile velik broj novih slučajeva

‘Dva smo dana bili u medijima i sve objašnjavali. Nema nikakvih novih informacija, nema potrebe za konferencijom‘, rekli su iz Stožera

Nacionalni stožer civilne zaštite uskoro bi trebao objaviti službene podatke o broju novozaraženih koronavirusom u posljednja 24 sata. 

Otkazana je današnja presica Nacionalnog stožera, piše Dnevnik.hr. Sljedeća presica bit će održana u petak.

– Nema potrebe, dva smo dana bili u medijima i sve objašnjavali. Nema nikakvih novih informacija, nema potrebe za konferencijom. Bit će u petak, rekli su iz Stožera za Dnevnik.hr.

Prema dosad objavljenim podacima županijskih stožera, Primorsko-goranska, Osječko-baranjska i Sisačko-moslavačka županija imaju veliki broj zaraženih.

U Osječko-baranjskoj županiji od 606 uzoraka uzetih u zadnja 24 sata njih 290 je pozitivnih. U samoizolaciji je 2405 osoba.

U Sisačko-moslavačkoj županiji 170 osoba oboljelo je od zarazne bolesti COVID-19. Najviše ih je s područja grada Siska – 101.

U Primorsko-goranskoj županiji 256 osoba pozitivno je na koronavirus, a dvije osobe su preminule. Na bolničkom liječenju je 120 pacijenata, a 17 njih na respiratoru, kazao je Vladimir Mićović, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Upozorio je da viruse u svoja kućanstva i škole donose mladi. Od ukupnog broja zaraženih, oko 15 posto su osobe starije dobi. Broj aktivnih slučajeva je 2706. Ozdravilo je 219 osoba. Prenosi Jutarnji list