Nakon Milanovića i Plenković poručuje da se spreman javno cijepiti protiv korone…

Nakon Milanovića i Plenković poručuje da se spreman javno cijepiti protiv korone…

Predsjednik Republike Zoran Milanović smatra da bi se svi hrvatski građani trebali cijepiti protiv covida-19, a osobno je spreman i javno se cijepiti kako bi primjerom pokazao važnost cijepljenja, rekao je u petak Milanovićev glasnogovornik Nikola Jelić.

“Predsjednik Milanović je mišljenja da bi se svi trebali cijepiti, računa pri tome na građansku odgovornost i svijest, a spreman je i javno se cijepiti kako bi svojim primjerom pokazao važnost cijepljenja”, odgovorio je Jelić Hini na pitanje je li se hrvatski predsjednik spreman javno cijepiti protiv covida-19. Javlja N1

Predsjednik Milanović još je 24. studenoga javno rekao kako će se, ako treba, cijepiti prvi jer je važno da hrvatski građani razumiju da je cijepljenje dobro i potrebno te da se tako štitimo kolektivno, podsjetio je Jelić.

I Plenković se spreman cijepiti javno

Javno se cijepiti spreman je i premijer Andrej Plenković.

“S obzirom na to da očekujemo da će do dolaska cjepiva predsjednik Vlade biti jedan od onih koji su preboljeli covid-19, on će, kao što je danas rekao i ministar Beroš, oko trenutka cijepljenja obaviti nužnu konzultaciju s liječnicima.

Napominjemo da su prioritetne skupine zdravstveni djelatnici, korisnici i zaposlenici domova za starije te osobe starije životne dobi i kronični bolesnici. Nakon što Europska agencija za lijekove odluči odobriti cjepivo, Vlada će organizirati proces distribucije prvih 125.000 doza, a cjepivo će biti besplatno za hrvatske građane.

Vlada, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo pripremaju kampanju s ciljem da sve informacije o cjepivu budu transparentne, jasne i znanstveno utemeljene kako bi se hrvatskim građanima objasnilo koje su koristi cjepiva i kako ih ono može zaštititi od bolesti”, poručuju iz Vlade.

Spremnost da se javno cijepe danas su izrazili i čelni ljudi Nacionalnog stožera civilne zaštite.