Preminuo novogradiški župnik vlč. Branko Gelemanović…

Preminuo novogradiški župnik vlč. Branko Gelemanović…

Žitelje Nove Gradiške i cijelog novogradiškog i šireg kraja danas je iznenadila tužna vijest. Preminuo je naš župnik župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije vlč. Branko Gelemanović. Rođen je 1960. godine u Davoru, a u Novu Gradišku je došao prije nešto više od tri godine.

Omiljen u svakoj župi gdje je službovao, uvijek spreman pomoći, osoba koja je svojim životom i radom zasigurno ostavila neizreciv trag u vjerskom životu.

Otkako je došao u Novu Gradišku pokrenuo je niz akcija kako bi se preuredila župna crkva Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije.

Kako je istaknuo u posljednjem razgovoru s njim o obnovi župne crkve, kada se sve obnovi ova velika i lijepa crkva s dubokim temeljima, širokim zidovima, bogata vrijednim freskama će zasjati u punom sjaju, a 2029. obilježit ćemo i 200 godina od završetka te naše stare ljepotice.

-U osmom mjesecu, za blagdan Velike Gospe bit će tri godine kako sam postao župnik u ovoj Župi. Mogu reći da sam jako zadovoljan s ljudima i ovime što se događa u ovom gradu. Mislim da treba proći još malo vremena kako bi u potpunosti upoznao ljude i grad te stekao nekakvu realniju sliku. Što kaže naš narod, moraš „pojesti kilogram soli” s nekim da bi znao kakav je.

Mogu reći da sam kroz vrijeme svog boravka u Novoj Gradiški upoznao niz toplih, srdačnih ljudi, naravno, tu su i oni drugi, malo hladniji, suzdržaniji. No, u principu mogu reći, lijepo mi je ovdje – rekao mi je tada župnik vlč. Branko Gelemanović.

Nažalost, pandemija koronavirusa i prerana smrt prekinula ga je u svim tim nastojanjima, no vjernici Nove Gradiške i brojnih drugih župa u kojima je služio, njegovi prijatelji i poznanici pamtit će ga samo po dobru.

Neka mu je pokoj vječni i hvala za sve.. Piše radiong