Krivotvorenim negativnim testovima na koronu pokušali prijeći granicu…

Krivotvorenim negativnim testovima na koronu pokušali prijeći granicu…

Protiv troje hrvatskih državljana, koji su policijskim službenicima na graničnoj kontroli dali krivotvorene testove na covid-19, policija će podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Krivotvorenje isprave. Doznaje N1

U petak, 4. prosinca na graničnom prijelazu Bajakovo policijski službenici za graničnu kontrolu su provjerom vjerodostojnosti utvrdili tri krivotvorena nalaza PCR testa na covid-19 u dva slučaja.

Naime, pri ulaznoj graničnoj kontroli u 13 i 40 sati, 49-godišnja hrvatska državljanka je policijskim službenicima dala krivotvoren obrazac negativnog PCR testa na Sars-Cov2 Instituta za javno zdravlje Srbije kako joj se, sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH, ne bi odredila mjera samoizolacije na adresi prebivališta.

Isto su potom učinili i 36-godišnjak i 48-godišnjak, obojica hrvatski državljani, koji su ulaznoj graničnoj kontroli pristupili u 15 i 30 sati, dajući pritom policijskim službenicima krivotvorene obrasce negativnog PCR testa na Sars-Cov2.

Policija će protiv svih počinitelja podnijeti kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave redovnim putem.