Ovo su sifoni na zagrebačkoj žičari. Svaki je plaćen 44.000 kn, redovna cijena je 200 kn

Ovo su sifoni na zagrebačkoj žičari. Svaki je plaćen 44.000 kn, redovna cijena je 200 kn

Zastupnik Renato Petek još jednom je ocrtao sulude troškove na mega projektu Milana Bandića

Zastupnik Renato Petek na današnjoj sjednici Gradske skupštine pojavio se sa crvenim jastučićem, na kojem je donio sifon kakav je ugrađen tijekom izgradnje zagrebačke žičare. “Svaki sifon”, kazao je, “Zagrepčani su platiti 44.000 kuna”.

Ta se, informacija, detaljizirao je Petek u kratkom razgovoru za Telegram, pojavljuje u sedmosatnom videu o malverzacijama na izgradnji Žičare, koji je autor potpisan kao Konspirator objavio krajem studenoga, i u medijima se već spominjala.

“Ja sam na sjednicu gradske Skupštine donio primjerak sličnog sifona kakav je na sljemenskoj žičari, a gradonačelnik ga je građanima naplatio 44 tisuće kuna po komadu. Izložio sam ga na posebnom crvenom jastučiću, s obzirom na to da se radi o vrijednom eksponatu koji ću morati ovdje posebno čuvati jer je to ipak vrijedna baština i imovina građana Grada Zagreba koja je kao takva već ugrađena u žičaru. Ali ja sam želio prikazati što to gradonačelnik potpisuje kroz anekse ugovora, odnosno nove troškovnike koji su izmijenjeni, a suprotni su onom osnovnom ugovoru što je detaljno objašnjeno u filmu Konspiratora”, kazao nam je.

SVE JE POTKRIJEPLJENO DOKUMENTIMA

U dugačkom videu priča o žičari ispričana je kronološki, od prvog potpisa ugovora do događaja koji datiraju unazad nekoliko mjeseci, i potkrijepljena dokumentima, troškovnicima, narudžbenicama, izvješćima inspekcija. Autor videa detaljno objašnjava kako je, naknadnim izmjenama cijena, ukupni trošak izgradnje žičare na kraju napumpan za dodatnih 89 milijuna kuna. Piše TELEGRAM