Milinović: HDZ je bio utvrda na zadnjim izborima, sad su treća stranka u Lici…

Milinović: HDZ je bio utvrda na zadnjim izborima, sad su treća stranka u Lici…

Predsjednik novoosnovane stranke Lipo Darko Milinović bio je gost Dnevnika N1 televizije.

Milinović je kazao kako je danas svanulo Lipo u Ličko-senjskoj županiji te pojasnio što zapravo označava kratica: Lika, Primorje i otoci. 

“Pripremamo se za nadolazeće lokalne izbore. Mi želimo biti prva opcija i mi smo već danas prva opcija u Ličko-senjskoj županiji”, rekao je Milinović. 

Kako planiraju pobijediti u županiji koja je poznata kao utvrda HDZ-a?

“Dobro ste rekli, HDZ je bio utvrda na zadnjim prijevremenim izborima. HDZ je u međuvremenu postao treća stranka. Mi smo uvjereni da ćemo imati najbolje kandidate za župana, gradonačelnika četiri grada i sve općine u županiji. Danas neka stranka u Hrvatskoj kada može u mjesec dana učlaniti 1500 članova, znači da je izazvala emociju. Nastavljamo ovaj proces voditi do parlamentarnih izbora”, objašnjava Milinović. 

Upitan što ih razlikuje od drugih regionalnih stranka, poput HDSSB-a, odgovara: “Razlikuje puno toga, mi smo danas prva regionalna stranka desnog centra u Hrvatskoj. Mi u ovom trenutku podrupiremo sve dobre projekte. Mi nismo osnovani protiv nečega nego za bolju budućnost LSŽ i Hrvatske. Zato je HDSSB koji je osnovan na platformi protiv nanio dosta štete Slavoniji”. 

Milinović napominje kako on ima i gaji dobre odnose s premijerom i kako bi tako bilo da je premijer i netko drugi. “Ja želim sebe i nas pretpostaviti nacionalnoj vlasti”, zaključno je rekao.