Hit dana! Netko se ubacio u Facebook grupu ‘Ravna Zemlja Balkan’ i promijenio im ime. Sad se zovu: ‘Okrugla Zemlja’

Hit dana! Netko se ubacio u Facebook grupu ‘Ravna Zemlja Balkan’ i promijenio im ime. Sad se zovu: ‘Okrugla Zemlja’

Posebno zabavno: ime grupe neće se moći promijeniti još 28 dana

U Facebook grupi ravnozemljaša danas vlada potpuna panika. Netko im se ubacio među admine i promijenio ime grupe u ‘Okrugla Zemlja / Round Earth Balkan’. Inače se grupa zove ‘Ravna Zemlja / Flat Earth Balkan’, a prvotno je pokrenuta iz Srbije, no popularna je diljem regije.

Naravno, ovo vrhunsko trolanje skužili su i na Twitteru, a korisnik 5Grafa objavio je i screenshot paničnih komentara članova. “Najzabavnija stvar sa fejsa danas. Neko se ubacio kao admin u grupu “Ravna Zemlja” i promenio im ime”, napisao je.

Preklinju Zuckerberga za pomoć

Ime grupe neće se moći promijeniti još 28 dana prema pravilima Facebooka i to je članove neopisivo uzrujalo. Jedna gospođa tako prvo piše, citiramo: “Sramota!!!! Može li ovo ikako se prijavi???!!!!??? Mark Zuckerberg“. U sljedećem komentaru prebacila se na engleski.

“Mark Zuckerberg please help someone trolled the group and changed the name help please!!!”. Oba komentara stoje ispod objave u kojoj je druga članica, pak, samo napisala “Izdaja!!!”.

U opisu grupe stoji kako je to grupa “isključivo za Flat Earther-e koji se ozbiljno bave i prate istraživanje Ravne Zemlje”. Kažu i kako u grupi nema mjesta za ljude koji “šire pagansko mišljenje (planete i globusa)”. Članove mole da takve prijavljuju kako bi ih izbacili iz grupe, ali jedan takav očito im se provukao. Piše TELEGRAM

Twitter nagađa o kome se radi

Vrlo brzo ispod tvita javio se korisnik Nemanja Avramović, koji je napisao: “Mislim da znam ko ih je istrolovao” i priložio screenshot komentara ispod neke od prijašnjih objava u grupi. Tamo jedan član nudi pomoć oko trolova:

“Hoću ja da pomognem. Najviše u čišćenju od trolova. Ne znam odakle stižu ovoliko, ali preuzeli su grupu”, napisao je, a nakon toga mu je ponuđeno da ga se ubaci u adminski tim.