Htio ispasti faca pa zaradio prijavu: Na granici pokazao međunarodnu policijsku značku, a u BMW-u mu pronašli drogu…

Htio ispasti faca pa zaradio prijavu: Na granici pokazao međunarodnu policijsku značku, a u BMW-u mu pronašli drogu…

Policijski službenici Postaje granične policije Rupa u utorak su na GP Pasjak oko 16 sati, prilikom redovnog graničnog nadzora, postupali nad 44-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje prekršaja lažnog predstavljanja.

Naime, 44-godišnjak je uz osobni dokument službeniku granične policije pokazao i značku međunarodne policijske organizacije navodeći da je službena osoba te organizacije koja u Hrvatsku dolazi poslovno. Provjerom je utvrđeno da nije djelatnik te organizacije i da se lažno predstavio kao službena osoba pritom neovlašteno koristeći znakovlje službene organizacije. Prilikom pregleda njegovog osobnog vozila, marke BMW, švicarskih registarskih oznaka, pronađena mu je i droga hašiš u količini od 97,82 grama, priopćila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Droga mu je oduzeta, a po završetku postupanja, protiv 44-godišnjaka će nadležnom općinskom sudu biti dostavljeni optužni prijedlozi poradi počinjenih prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o suzbijanju zlouporabe droge, piše RTL.