‘Hrvatska prekida zračni promet s Britanijom zbog novog soja korona virusa na 48 sati’

‘Hrvatska prekida zračni promet s Britanijom zbog novog soja korona virusa na 48 sati’

Putničke letove su u Europi prije Hrvatske prekinule Nizozemska, Belgija, Italija i Njemačka. Premijer Andrej Plenković najavio je kako će privremena obustava trajati 48 sati

I Hrvatske se u nedjelju navečer priključila drugim europskim zemljama koje su obustavile zračne veze s Velikom Britanijom nakon pojave novog soja korona virusa. 

– S obzirom na nova saznanja o bržem intenzitetu širenja Covida-19 u Ujedinjenoj Kraljevini, Hrvatska će iz mjere opreza privremeno obustaviti putnički zračni promet iz Velike Britanije na 48 sati, dok se ne preciziraju informacije o moguće novom soju virusa. Prioritet je zaštita zdravlja građana – napisao je premijer Andrej Plenković na Twitteru. 

Britanski europski susjedi počeli su u nedjelju zatvarati vrata putnicima iz te zemlje, zabrinuti zbog brzog širenja novog soja koronavirusa u Britaniji.

Francuska od nedjelje u ponoć obustavlja sva putovanja, uključujući i prijevoz robe cestovnim, zračnim, morskim ili željezničkim putem, objavila je vlada u Parizu.

– Bit će moguć samo prijevoz robe bez pratnje. Ova mjera ne utječe na ulazak osoba ili prijevoz u Veliku Britaniju – stoji u priopćenju.

I irska vlada će obustaviti sve zračne veze najmanje 48 sati. Pomorske veze se nastavljaju, a odluka će se ponovno razotriti u utorak, objavila je irska vlada.

Iste odluke ranije su donijele Njemačka, Austrija, Bugarska, Nizozemska, Belgija i Italija.

Zabranu bi mogla uvesti cijela Europska unija, jer traju konzultacije o zajedničkom odgovoru na pomorske, željezničke i cestovne veze s Britanijom. Prenose 24sata