Vanđelić najavio: Raspisuje se natječaj za ravnatelja Fonda za obnovu Zagreba…

Vanđelić najavio: Raspisuje se natječaj za ravnatelja Fonda za obnovu Zagreba…

Privremeni ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić održao je press konferenciju, gdje je najavio da će se javiti na natječaj za ravnatelja Fonda

Vanđelić je na press konferenciji pojasnio što je sve napravljeno u mjesec i pol, ali i progovorio o plaćama u Fondu.

‘Ravnatelj Fonda ima plaću oko 21 tisuću kuna, to je neto oko 14 tisuća kuna. Svi ostali kolege koji su bliski upravi su se smjestili plaćama vrlo blizu. Smatram osobno da su te funkcije, ne samo u Fondu nego i liječnici i manageri, podcijenjene. Netko tko upravlja s 42 milijarde kuna, zahtijeva puno veću pozornost. Trebali bi imati jaču kontrolu, ali i kvalitetnije plaće’, kazao je Vanđelić.

‘Što se tiče troškova Fonda, fond je proračunski korisnik. Nemamo račun u banci, proračunski smo korisnik. Na stavci proračuna do kraja godine je 36 tisuća kuna. To je za bruto plaću ravnatelja i neke javnobilježničke troškove’, kazao je Vanđelić.

Kazao je da je pokrenuta i web stranica Fonda na kojoj se nalaze svi relevantni dokumenti. ‘Tamo će biti objavljivani i natječaji za zapošljavanje ljudi u fondu’, kazao je privremeni ravnatelj.

Vanđelić je, vezano uz neke kritike o sukobu interesa, rekao da nije bio us ukobu interesa, ali da je za svaki slučaj podnio ostavku kao član NO Croatia osiguranja.

Otkrio je da je Upravno vijeće donijelo odluku da se raspiše natječaj za ravnatelja i zamjenika ravnatelja Fonda za obnovu Grada Zagreba i okolice, te da se on planira javiti na natječaj, prenosi Tportal.