Kosor napala Capaka : Nismo vidjeli da u drugim zemljama sjede na kutijama. Tako se neće izleći nove doze…

Kosor napala Capaka : Nismo vidjeli da u drugim zemljama sjede na kutijama. Tako se neće izleći nove doze…

Ravnatelj HZJZ-a, Krunoslav Capak, dočekao je jutros u šest sati prve doze cjepiva i fotografirao se s njima. Bivša premijerka Jadranka Kosor na Twitteru ga je bocnula zbog sjedenja na kutijama u kojima je cjepivo

Bivša premijerka Jadranka Kosor sarkastično je na svom Twitter bocnula je prvog čovjeka javnog zdravstva, Krunoslava Capaka, koji je jutros u šest sati dočekao prve doze cjepiva. 

– Znači; cjepivo protiv Covida 19 stiglo je u sve države EU. Pa i u RH jer je RH članica EU. Nije viđeno u ostalih 26 da glavni epidemiolozi sjede na kutijama cjepiva. Jer se tako neće izleći nove doze – napisala je komentirajući fotografiju na kojoj Capak sjedi na kutiji u kojoj su Pfizerova cjepiva. Prenose 24sata

Capak je, podsjetimo, dočekao prvih 9750 doza cjepiva protiv korona virusa tvrtke Pfizer-BioNTech. Cjepivo se mora skladištiti na temperaturi od -70 stupnjeva,  a sutra će distribuirati prema svim županijskim zavodima. Svaka županija će dobiti količine ovisno o broju stanovnika. Ova prva tranša je simbolična u svim članicama EU, koja označava početak cijepljenja. Pa će se tako iduća tri dana cijepiti korisnici i djelatnici Domova za starije te zdravstveni djelatnici.  

– Ovo je najvažniji događaj od početka pandemije – poručuje Capak.

Iduća tranša stiže nam 28. prosinca, treća 4. siječnja. Pfizer bi nam svaki tjedan trebao isporučivati određene doze cjepiva, a do ožujka bi trebalo stići sveukupno malo manje od 300.000 doza. Nakon prioritetnih skupina, red za cijepljenje dolazi za starije od 65 godina te kronične bolesnike, a potom i za sve ostale koji se žele cijepiti. 

– Pozivamo sve građane da se odazovu cijepljenu sukladno našem sloganu „Misli na druge. Cijepi se!“ – poručuje Capak.