Plenković i Milanović stigli u Sisak: ‘Kakva je godina bila, tako i završava. Pomoći ćemo…‘

Plenković i Milanović stigli u Sisak: ‘Kakva je godina bila, tako i završava. Pomoći ćemo…‘

Premijer i predsjednik će u 11 sati posjetiti i Petrinju nakon serije potresa koji su to područje pogodili jutros

Potres se, prema izvješću hrvatske Seizmološke službe, dogodio u 6.28, a epicentar je bio 5 kilometara jugozapadno od Petrinje. Prema EMSC-u, epicentar je bio na dubini od 2 kilometra. Oko 7:50 isto područje zatresla su još dva jača potresa, jedan magnitude 4.7 i jedan magnitude 4.1. Javlja N1

 Državni vrh na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Zoranom Milanovićem, u pratnji ministara Davora BožinovićaTome Medveda te Vilija Beroša.

 “Došli smo podržati naše sugrađane u Sisačko-moslavačkoj županiji, u Sisku, Petrinji i ostalim gradovima i županijama pogođenim potresom. Kakva je godina bila, tako je i završila”, rekao je premijer Plenković, dodavši da su sve službe na raspolaganju građanima, od civilne službe do drugih.

“Drago nam je da nema većih šteta, unutarnja oštećenja nam je već javio župan, razgovarali smo sa županom i gradonačelnicima Siska i Petrinje. Sad već imamo dosta iskustva, nastojat ćemo popisati ove štete i nastojati pomoći i Sisku i Petrinji da se te štete saniraju”, rekao je Plenković.

“Čuli ste što je premijer rekao, to je to za sada”, rekao je Milanović.

Premijer Andrej Plenković u Vladi je održao sastanak s Ines Ivančić, rukovoditeljicom Seizmološke službe.