Veliki interes za cijepljenje u domovima za starije…

Veliki interes za cijepljenje u domovima za starije…

Mladi specijalizant oftalmologije prvi je primio cjepivo u dubrovačkoj bolnici, nakon njega cijepio se i ravnatelj.

– Sretan sam zbog toga, nadam se da je ovo početak kraja ove epidemije, kazao je Jakov Ivanišin, specijalizant oftalmologije u Općoj bolnici Dubrovnik. Javlja HRT

– Ovo je najbolji način. Bilo je  i nekih koji su u šali rekli: ”Ravnatelju prvo se cijepite vi  pa ćemo onda mi”, ja sam svoj dio obveze ispunio, kazao je Mario Bekić, ravnatelj OB-a Dubrovnik.

U bolnicu u Zaboku stiglo je 40-ak doza, a 200-tinjak zaposlenih želi se cijepiti.

– To je jedini način da ovu epidemiju stavimo pod kontrolu, jedina opcija koja se za sada nudi uz naše odgovorno ponašanje, kazala je Ljiljana Družinec Hršak, anesteziologinja u OB-u  Zabok.

– Baš sam sretna i ponosna,  bila sam jako uzbuđena što ću se cijepiti i evo preporučujem svima, kazala je Sandra Ljubičić, infektologinja u OB-u Zabok, za središnji Dnevnik HTV-a.

Cijepili su se i djelatnici Cvjetnog doma u Šibeniku, koji je bio žarište zaraze koronavirusom.

-To nam je budućnost, dok smo još mladi, kazao je u šali 96-godišnjak Miroslav Olbrich.

Zaštita je prijeko potrebna i djelatnicima Hitne pomoći.

– Ja sam do prije par dana bio protivnik cijepljenja, a sad sam shvatio da je to puno pametnije, rekao je Miljenko Dekanić, medicinski tehničar u  Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba.

– U ovih 24 sata koliko cijepimo, cijepilo se više od 70 djelatnika, s tim da se i danas nastavlja cijepljenje i mislim da ćemo mi do utorka završiti cijepljenje predviđenih 130 djelatnika, kazao je doktor Žarko Rašić, ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba.

U domovima za starije i interes i zadovoljstvo veliki.

– Ja sam zapravo sretna što je cjepivo izašlo, kazala je Anica Draženović Rajković, umirovljena medicinska sestra.

Milica Sučić, ravnateljica Doma za starije osobe Dubrava, kazala je da su cijepili 32 osobe.

– Nemamo nikakvih problema, sve teče onako kako i treba, kako su oni i očekivali u jednom vedrom raspoloženju, dodala je Sučić.

Stariji su iskusniji pa iz doma u Varaždinu poručuju:

– Našim ljudima su puna usta parola, ”zdravlje je najveće bogatstvo”, ”bolje spriječiti nego liječiti”, ali onda kad dođe do toga da treba odluka onda počinje pa ja ne bih, pa nuspojave, pa neću biti pokusni kunić, kazala je Magdalena Brajša, umirovljena medicinska sestra.

A treba misliti i na njih i na sve druge i cijepiti se.