U jeku epidemije energetski obnovljene županijske opće bolnice

U jeku epidemije energetski obnovljene županijske opće bolnice

Osim epidemije 2020. obilježila i višemilijunska ulaganja. Energetski obnovljene obje županijske opće bolnice

Kako je istaknuo i župan Marušić, epidemija je možda ulaganja i projekte ostavila u drugome planu, ali to ne znači da ove godine nije odrađen velik posao. Višemilijunski iznosi uloženi su i u zdravstvenu infrastrukturu, pa će primjerice županijske opće bolnice u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, 2020. osim po koronavirusu, pamtiti i po energetskoj obnovi.

Zgrada stare poliklinike i pedijatrije brodske Opće bolnice, danas izgleda drugačije nego prije godinu dana. Novi izgled rezultat je energetske obnove koja je rezultirala i velikim uštedama energije. Javlja Brodportal

Obnovom vanjske ovojnice, stolarije, uvođenjem LED rasvjete, poboljšavanjem sustava grijanja i hlađenja i slično, zadovoljni su djelatnici, ali i pacijenti. 

Obnova brodske bolnice, samo je jedan od primjera ulaganje u zgrade javnog sektora u Brodsko-posavskoj županiji.

Od ukupne vrijednosti rodova više od 84 milijuna čine bespovratna sredstva iz europskih fondova. 

Što se zdravstva tiče, osim energetske obnove dijela Opće bolnice “Dr. Josip Benčević”, energetski je obnovljeno i šest zgrada novogradiške Opće bolnice, a energetska obnova nije zaobišla niti Dom za starije i nemoćne u Slavonskom Brodu te Dom zdravlja u Okučanima. 

Velik posao na ovim projektima odradili su izvođači i djelatnici županije, ali i djelatnici Centra za razvoj. 

Čak i kada objekti budu gotovi, djelatnici CTR-a nastavljaju s poslom. Njihov posao je i izvješćivanje o uštedama koje bi primjerice u brodskoj Općoj bolnici trebale biti gotovo 70%. A sva ušteđena sredstva, moći će se usmjeriti i na druge projekte.