U selu Mečenčani pojavile se rupe u tlu: Bilo mi je čudno što vidim u vrtu…

U selu Mečenčani pojavile se rupe u tlu: Bilo mi je čudno što vidim u vrtu…

Reporter N1 televizije Elvir Mešanović nalazi se u selu Mečenčani u kojem su se nakon potresa koji je pogodio to područje u tlu počele otvarati velike rupe. Razgovarao je s nekoliko mještana.

Prema riječima mještana u selu je trenutno oko 15 rupa. Elvir Mešanović razgovarao je s mještanima pored jedne rupe u tlu koja je široka barem 20 metara i duboka oko pet metara.

foto: N1

Vlasnici zemlje na kojima se pojavila rupa su supružnici Biserka i Nikola. Biserka je opisala kako je rupa nastala. “Vidjela sam samo crnu rupu s prozora i bilo mi je čudno što vidim u vrtu. Iza 14 sati sam išla gledati i već je bila ogromna rupa, odjednom se svtorila u vrtu. Od 12h do 14 sati se to napravilo”, kazala je, a na pitanje našeg reportera je li ju strah odgovara:

“Ne. Ne znam jesam u šoku, ali ne bojim se.”

Njen suprug Nikola kaže da su u selu dolazili brojni stručnjaci, geolozi, ljudi koji su nudili pomoć, ali i iz nadlenog ministarstva. Međutim, još ništa ne mogu napraviti, kazao je. “Rekli su da se ništa ne može sada sanirati, da treba čekati”, dodao je Nikola.

foto: N1

Naš reporter je potom otišao do druge kuće kod koje se rupa pojavila tik do ulaza. Nenad i Anđa koji su ondje živjeli morali su, nažalost, zbog vlastite sigurnosti iz kuće otići.

“Strah me, ne smijem ući u kući ni da stvar izvadim, bojim se da će se odroniti”, kazala je Anđa.