Plenković u Sisku: “Zahvaljujem svima koji su kuhali. Cijeli proces ide dobro”

Plenković u Sisku: “Zahvaljujem svima koji su kuhali. Cijeli proces ide dobro”

Premijer Andrej Plenković i ministar Tomo Medved stigli su u Sisak gdje su počele završne pripreme za skidanje zvonika sisačke katedrale. Nakon toga sastat će se s biskupom i obići grad.

“Katedrala je stara 260 godina i ovo je donekle slična operacija kao na zagrebačkoj katedrali. Došli so ovdje dati podršku vatrogascima koji to rade. Ministar Medved me izvijestio o svim temama na Banovini. Zahvaljujem svim volonterima koji su podijelili na tisuće obroka, oni će još jedno vrijeme nastaviti sa svojim aktivnostima, a od sutra će tvrtka Pleter preuzeti podjelu toplih obroka. Svi oni koji trebaju topli obrok, će ga i dobiti. Dogovorena je nabava 600 stambenih kontejnera i otkup 250 mobilnih kućica”, kazao je premijer.

O dojmu da sustav nije funkcionirao kaže: “Što se tiče hrane u Petrinji, zahvaljujem svima koji su nesebično došli i dali svoj trud. Velike količine hrane koje su skuhane dolazile su od Crvenog križa..cijeli proces ide dobro…”, uvjeren je, prenosi Dnevnik.hr.

Naime, u nedjelju ujutro počele su završne pripreme za skidanje 14 metara visoke i 15 tona teške kape zvonika sisačke katedrale.

Kako je izjavio voditelj vatrogasnog odjeljenja JVP grada Zagreba Marko Adamčić koji vodi radove, planirano je da postupak skidanja kape počne iza 11 sati, bez obzira na vremenske prilike. Prenosi N1