Kulinarski show u Petrinji: Chefovi vs. Pleter: Probali smo jedno i drugo. Razlika je velika

Kulinarski show u Petrinji: Chefovi vs. Pleter: Probali smo jedno i drugo. Razlika je velika

Kako bismo provjerili je li bojazan ljudi prema kvaliteti ‘državnih’ obroka opravdana, kušali smo volonterski i Pleterov obrok. I da, nije teško pogoditi, ovaj volonterski bio je puno bolji…

Sat je pokazivao 11.30. Djelatnici Pletera, tvrtke koja za državu vrši ugostiteljske usluge, dopremljene su obroke užurbano spremali u posudice. Lokalci, volonteri, vatrogasci i ostali strpljivo su čekali u redu. Pišu 24sata

Razgovarali smo s nekoliko stanovnika Petrinje, izrazili su bojazan prema kvaliteti hrane. Razlog? Društvenim mrežama počele su kružiti slike nekog ‘krnjeg rižota’, graha iz konzerve i sličnih jela.

Pleter je preuzeo

Pleter je pripremanje i distribuciju hrane na sebe preuzeo početkom ovog tjedna, a prva dva tjedna od razornog potresa u Petrinji i okolici, to su radili volonteri iz cijele Hrvatske, mahom ugostitelji i kuhari koji zbog korone ionako ne rade.

Mještani su bili oduševljeni ekipom koja je pripremala 15 tisuća porcija dnevno, ali država je smatrala da je takav sustav neodrživ pa su angažirali spomenuti Pleter. Jasno, volontere-kuhare nitko nije potjerao, ali u srijedu su pripremili ‘zadnji obrok’.

Kažu, nema smisla da se ‘duplaju’ s državom.